KAYMAKAM KORKUTATA'DAN 2 MÜJDE!..

D2 Televizyonunda hazırlanan Memleket Masası isimli programa konuk olan Kâhta Kaymakamı Selami Korkutata Adıyaman ve Kahta için çok önemli 2 müjde verdi.

KAYMAKAM KORKUTATA'DAN 2 MÜJDE!..

D2 Televizyonunda Yalçın Akarslan tarafından hazırlanan Memleket Masası programına katılan Kâhta Kaymakamı Selami Korkutata, Kâhta Organize Sanayi Bölgesi'nin ikinci etap parsel çalışmalarının başladığını ve 50 parselden oluşan yeni etaba 300'den fazla firmanın müracaat ettiğini söyledi.


Kâhta Kaymakamı Korkutata, programda ayrıca Kahta'nın ve Adıyaman'ın tanıtımı ile ilgili iki ay sürecek büyük bir organizasyonun hazırlıklarını yapıldığını müjdeledi.

KÂHTA İÇİN 300 YATIRIMCI SIRADA

Kâhta'da yatırım yapmak üzere 300'den fazla firmanın müracaat ettiğini söyleyen Kaymakam Korkuata; "Kâhta Organize Sanayi Bölgesine mevcut parsellerinin yetmemesi nedeniyle yeniden oluştururlar ikinci etap çalışmalarında son aşamaya gelindi. Kâhta OSB olarak gurur duyuyoruz. 2'inci etabımızda 50 yerimiz mevcut ve bu 50 yere başvuru sayısı firma bazında 300'ün üzerinde. Bunların çoğu da büyük, ulusal konumda kurumsal firmalar. Bu firmaların Kâhta'ya gelip kendi faaliyetlerini yapmak istekleri bizleri ayrıca memnun ediyor. Kâhta'daki hem istihdam politikası, hem ekonomik üretim kapasitesi açısından inşallah daha güzel aşamalara geleceğimize inanıyorum" dedi.

KOMMAGENE BİENALİ 2 AY SÜRECEK

Programda, ayrıca Kâhta ve Adıyaman'ın tanıtımı ile ilgili bir çalışma başlattıklarını ve 2 ay sürecek olan Komagene Bienali düzenlediklerini açıklayan Kaymakam Korkutata aynı zamanda doğunun temsilcisi olarak Kâhtalı Mıçı'nın, batının temsilcisi olarak da Senfoni Orkestrasının bu etkinlikler içerisindeki konserde bir araya geleceğini açıkladı.

KÂHTALI MIÇI SENFONİ EŞLİĞİNDE SÖYLEYECEK


Konuyla ilgili konuşan Kaymakam Korkutata; "Hem Kâhta'da, hem de Adıyaman'da ilk defa olacak büyük bir organizasyon gerçekleştirilecek. Bu da yine sayın Valimizin himayelerinde gerçekleştirilecek. Bizler de bu işi mutfak kısmında çalışarak bu projeye destek olan kurumlarız. Etkinlikte Kâhta bölgesinde sergiler gerçekleşecek, ayrıca Kâhta Kalesinde, Nemrut Dağı'nda, Cendere Köprüsü, Arsemia ve Baraj Gölü'ndeki adalarımızı da kullanmış olacağız. Böylelikle Gölü de şenlendireceğiz. Etkinlikte ayrıca doğunun temsilcisi olarak Kâhtalı Mıçı, batının temsilcisi olarak Senfoni Orkestrasırasını bir araya getirecek güzel bir konser organizasyonu da var" diye konuştu. (ADIYAMAN DOĞRU HABER)

adiyamandogruhaber

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER