İl Genel Meclisi Üyesi Fatih Olgun'la Röportaj

Çeşitli alanlardaki çalışmaları konusunda görüşlerini istediğimiz Adıyaman İl Genel Meclisi Plan ve Bütçe Komisyon Başkanı ve Adıyaman Köylere Hizmet Götürme Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Fatih Olgun, il genelindeki en ücra noktaya kadar temel sorunların birçoğunun bittiğini belirtti. Adıyaman gündemindeki tütün sorunu konusunda yasal zeminde satışın mümkün olduğunu ekleyen Olgun; “1990 yılında kapatılan tekelden sonra ilimiz bir boşluğa girdi. Son dönemde yasal zeminde tütün satışı söz konusu oldu. Fakat tütüne alternatif ürün olarak sulu tarıma geçildiğinde mısır, pamuk ve sebze çeşitleri olabilir” diye konuştu.

İl Genel Meclisi Üyesi Fatih Olgun'la Röportaj

Adıyaman İl Genel Meclisi Plan ve Bütçe Komisyon Başkanı ve Adıyaman Köylere Hizmet Götürme Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Fatih Olgun, Gazetemiz Sahibi Mehmet Emin Danış’ın sorularını cevapladı.

Çeşitli konularda görüşlerine başvurduğumuz M. Fatih Olgun’la söyleşimiz şöyle;

DANIŞ- Bize kendinizi tanıtarak hayat felsefenizi anlatır mısınız?

OLGUN- 15 Temmuz 1990 tarihinde Adıyaman merkeze bağlı Dişbudak köyünün eski Hüsnümansur mezrasında doğdum. Eski Hüsnümansur şu anda muhtarlık statüsünde. İlkokulu Fatih İlköğretim okulu, Ortaokulu Karacaoğlan Ortaokulu, Liseyi ise Doruk Lisesinde tamamladım. 2010 yılında Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümüne yerleştim. 2015 yılında mezun olup memleketim Adıyaman’a dönerek iş hayatına aile işletmelerimizde başladım. 2018 yılında Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Fen Bilimler Enstitüsü Tarla Bitkileri Anabilim Dalında Tezli Yüksek Lisans eğitimimi tamamladım. 2019 yılında Anadolu Üniversitesi Hukuk Fakültesi Adalet Bölümünden mezun oldum. Şu anda İstanbul Üniversitesi Uluslararası İlişkiler ve Siyaset Bilimi Fakültesinde eğitim hayatıma devam ediyorum. 2019 yerel seçimlerinde İl genel Meclis Üyesi olarak seçildim. Evli, 1 çocuk babasıyım. Hayat felsefem her zaman bir iş yaparken kendim için değil milletim için yapmaktır. Bu iş hayatım içinde böyle siyasi hayatım içinde böyledir.

TÜRKİYE’DE GENLERİYLE OYNANMIŞ TOHUM YOKTUR

DANIŞ- Tohumculuk sektöründe genleriyle oynanmış tohumların yoğun olduğu ve bu tohumların üretime olumsuz etkisi olduğu iddia ediliyor, bu doğru mu?

OLGUN- Türkiye’de Şu anda  genlerle oynanmış tohum yoktur. Fakat şöyle ifade etmek isterim ki, ıslah çalışmalarıyla melezleme yoluyla yeni tip tohumların geliştirildiği gibi durumlar vardır.

DANIŞ- Ata tohum diye adlandırdığımız yerli tohumda geleceğimizin tehlikede olduğu doğru mu?

OLGUN- Tam tersine ata tohumları ile daha sağlıklı ve bildiğimiz gıdaların tüketilmesi sağlanıyor.

TÜRKİYE TOHUMCULUKTA DÜNYA 11’İNCİSİ

DANIŞ- Siz aynı zamanda Tohum Üreticileri Birliği ve Bitki Islah Birliği yönetimlerinde görevlisiniz, bu görevlerinizi özetler misiniz?

OLGUN- Tabi bu sektörde Türkiye’de ilk kurulan firmalardan biriyiz. Hal böyle olunca bu sektördeki kurulan STK larda Kuruculuk görevlerinde bulunduk. Allah kısmet etti 2021 yılında kısa adıyla TÜRKTOB olan Türkiye Tohumcular Birliği’ne bağlı Bitki Islahçılar Birliği yönetim kuruluna seçildim. Böylelikle Türkiye’de en genç yönetim kuruluna 9 kişiden biri olarak seçildik.

DANIŞ- Uluslararası tohumculuk rekabetinde ülkemiz ne durumda?

OLGUN- Türkiye, uluslararası rekabette tohumculuk sektörü dünyada 11’inci sırada yer almaktadır. Bu da gösteriyor ki grafikler hızlı yukarı yönlü hareket etmektedir.

DANIŞ- Aynı zamanda siyasetler arenasında da aktifsiniz, genç yaşınıza rağmen İl Genel Meclisinde önemli bir görev almış durumdasınız, bu görevinizi ve AK Partideki görevlerinizi bize anlatır mısınız?

OLGUN- AK Parti’de 2010 yılında Üniversiteye yerleştikten sonra Şanlıurfa’da İl Gençlik Kolları Yönetim Kurulu Üyesi olarak başladım. Daha sonra Milli Türk Talebe Birliği Şanlıurfa Kurucu İl Başkanı olarak görev yaptım. 2015 yılında, mezun olduktan sonra 2018 yılına kadar Adıyaman İl Gençlik Kolları Başkan Yardımcılığı görevinde bulundum.Tabi hayat felsefemi ifade ettiğim gibi doyduğum ve doğduğum topraklara hizmet etmek gibi bir istek oluştu. 2019 yılında Adıyaman İl Genel Meclis Üyelisi Adayı oldum, arkadaşlarımla beraber büyük bir oy oranıyla seçildik. İmar Komisyonu Başkanlığı, Divan Katipliği, Eğitim ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanlığı ve şu anda Plan ve Bütçe Komisyon Başkanlığı görevindeyim, aynı zamanda Köylere Hizmet Götürme Birliği Yönetim Kurulunda görev yapıyorum.  Bu yıl AK Parti üyeliğimin 11’inci yılı.

ADIYAMAN’IN 2023 BÜTÇESİ 350 MİLYON LİRA

DANIŞ- Adıyaman 2023 bütçesi sizin Başkanlık yaptığınız komisyonca belirlendi ve açıklandı. Bu yılki bütçemiz kaç lira ve sizce yeterli olacak mı?

OLGUN- Bu yıl 2023 yılı bütçemizi hazırladık. Bütçe 350 milyon lira olarak belirlendi. Tabi ilimiz hizmetin en iyisine layık. Ama şunu ifade etmek isterim, ilimiz kırsalı şu anda en yüksek standartlarda hizmetler almaktadır. Köy alt yapısından tutun da köy içi kilitli parkeye, köy çok amaçlı salonlardan tutun da çöp toplanmasına kadar hizmetler yapılmaktadır. Tabi bunlar yetmez, daha çok hizmet yapmak için elimizden geleni yapacağız.

YAPMAM GEREKEN HERŞEYİ ÖZENLE YAPIYORUM

DANIŞ- 2023 seçimlere yaklaşırken sosyal medyada çeşitli paylaşımlarda aday adayları ile ilgili yorumlar yayınlanıyor; bu yorum ve paylaşımlara göre sizin de Milletvekili Aday Adayı olduğunuz veya Aday Adayı olmanız gerektiği ifade ediliyor. Siyasetle ilgili düşünceleriniz ve bu paylaşımlarla ilgili yorumunuz nedir?

OLGUN- Allah bize bu yaşta önemli ve güzel görevler nasip etti. Biz de elimizden geldiğince en iyisini yapmaya çalıştık. Ben şu anda elimi vicdanıma koyunca rahatım, çünkü yapmam gereken herşeyi özenle yapmaya çalıştım. Bundan sonra da takdir-i ilahi, büyüklerimiz bize hangi görevi verirlerse olduğumuz konumda elimizden geleni yaparız.

DANIŞ- Adıyaman İl Genel Meclisi'nin geçen dönem çalışmalarından bahseder misiniz, sizce en başarılı hizmeti ne oldu, Meclis olarak beklenen başarıya ulaştınız mı?

OLGUN- Adıyaman İl Genel Meclisi AK Parti döneminde gerçekten çok güzel işler yapılmış. En kırsal bölgelere gidildiği zaman eksiklik noksanlıklar olsa da ana temel işler bitmiş durumda. Bu anlamda bu güne kadar il Genel Meclis Üyeliği yapmış büyüklerimizden Allah razı olsun diyorum.

ADIYAMAN’DA TEMEL SORUNLAR ÇÖZÜLMÜŞTÜR

DANIŞ - Bir gün elinize yetki geçerse Adıyaman için yapmayı istediğiniz en büyük proje ve uygulama nedir?

OLGUN- Adıyaman’da AK Parti döneminde ciddi yatırımlar yapılmış, Üniversiteden tutun tüm illere çıkan duble yollar, Havalimanından tutun organize sanayi bölgesine kadar temel işler yapılmıştır. Öyle bir durumda bizde yapılan hizmetlere daha büyüklerini katarak ilimiz daha ileri götürmek için işler yaparız. Elbette eksiklikler vardır ama en önemli temel sorunlar çözülmüş durumda.

MISIR, PAMUK VE SEBZECİLİK TÜTÜNE ALTERNATİF OLABİLİR

DANIŞ- Önceki yıllarda Adıyaman ekonomisi için önemli olan tütüncülük yasaklandı şu anda tütüncülüğün yapılamaması nedeniyle oluşan boşluk sizce hangi ürünlerle doldurulabilir?

OLGUN- Tütün ilimizde yasaklanmadı, hatta serbest bırakıldı. Milli Savunma Komisyon Başkanımız Adıyaman Milletvekilimiz Ahmet Aydın ilimizde uzun zamandır hizmet yapmaktadır. Başından beri tütün meselesi ile ilgilenmektedir. 1990 yılında kapatılan tekelden sonra ilimiz bir boşluğa girdi. Son dönemde yasal zeminde tütün satışı söz konusu oldu. Fakat tütüne alternatif ürün olarak sulu tarıma geçildiğinde mısır, pamuk ve sebze çeşitleri olabilir.

DANIŞ- Genç yaşınıza rağmen belirli bir başarıya ulaşmış olmanızı formülü nedir, lütfen anlatarak genç kardeşlerimize ipucu verir miniz?

OLGUN- Önce hayal etmek ve samimiyetle istikrarlı bi şekilde çalışmak lazım. Tabi bu işin formülü önce dediğim gibi takdir-i ilahi uygun görünce tüm kapılar size açılacaktır.

adiyamandogruhaber

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER