Belediye’den İşsizlikle Mücadele Projesi! Ayakkabı Kent’te 1.500 Kişi Çalışacak

Adıyaman Belediyesi tarafından Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın katkılarıyla oluşturulan “Çalışan ve Üreten Gençler Programı” çerçevesinde Adıyaman’a kurulacak “Ayakkabı Kent”te 1.500 kişinin iş sahibi olacağı açıklandı.

Belediye’den İşsizlikle Mücadele Projesi! Ayakkabı Kent’te 1.500 Kişi Çalışacak

Adıyaman Belediyesi, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın ortaklaşa yürüttüğü “Çalışan ve Üreten Gençler Programı” çerçevesinde Adıyaman'a kurulması planlanan “Ayakkabı Kent Projesi” için inşaat çalışmalarına başladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oluruyla, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın ortaklaşa yürütmeye başladığı, İpekyolu Kalkınma Ajansı tarafından da organize edilen ‘Çalışan ve Üreten Gençler Programı’ çerçevesinde Adıyaman’a kurulması planlanan “Ayakkabı Kent Projesi”nin inşaat çalışmalarına başlayan Adıyaman Belediyesi, bu projeyle bin 500 gence istihdam kapısı oluşturmayı amaçlıyor.

Üzerinde hassasiyetle durduğu projenin çalışmalarına hızlı bir şekilde başladıklarını söyleyen Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç, Adıyaman’da ayakkabı üretiminin altyapısının oluşturulmasında önemli rol oynayacak olan proje çerçevesinde Türkiye’de sektörün önde gelen firmalarıyla görüşmeler gerçekleştirildiğini de sözlerine ekleyerek, hedeflerinin Adıyaman’ın ayakkabı üretiminde merkez iller arasına girmesini sağlamak olduğunu söyledi.

Proje kapsamında il merkezine kurulacak olan “Ayakkabı Kent” için ülkenin önde gelen firmaları ile Adıyamanlı iş insanlarını davet eden Başkan Kılınç, Adıyaman’ın Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin ayakkabı üretim merkezi olması için her türlü imkanı sağlamaya hazır olduklarını dile getirdi.

Bunun için; her biri 2 bin 500 metrekare kapalı alana sahip olacak 8 binanın İpekyolu Kalkınma Ajansı ve Adıyaman Belediyesi tarafından yapılarak firmalara uygun bir maliyetle kiralanacağını da sözlerine ekleyen Başkan Kılınç, bu firmalarda toplam bin 500 gencin istihdam edilmesinin hedeflendiğini ifade etti.

Bin 500’ü Adıyaman il merkezinde olmak üzere il genelinde toplam 4 bin kişinin istihdam edileceği projenin Adıyaman’a kazandırılmasında emeği geçenleri de unutmayan Başkan Kılınç, başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’a, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na, bakanlık yetkililerine, Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar'a, TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Ahmet Aydın ile birlikte AK Parti Adıyaman milletvekillerine, İpekyolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Burhan Akyılmaz’a, AK Parti Adıyaman teşkilatına, İpekyolu Kalkınma Ajansı yetkililerine ve Adıyaman Ofisi çalışanlarına teşekkür ederek, Adıyaman’a hayırlı olmasını diledi. (ADIYAMAN DOĞRU HABER)

Güncelleme Tarihi: 29 Aralık 2022, 01:17

adiyamandogruhaber

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER