Başkan Küçükkaya; “Uyuşturucuyla Mücadelede El-Ele Olmalıyız”

Dünya Toplumsal Uyuşturucuyla Mücadele ve Eğitim Derneği (DTÜMED) Adıyaman İl Başkanı Zeynal Küçükkaya, uyuşturucuyla mücadelenin toplumsal bir bilinçle başarıya ulaşacağını belirterek; “Bu mücadelenin yükünü sadece kolluk kuvvetlerimizin üzerine bırakırsak başarılı olamayız. Uyuşturucuyla mücadelede el-ele olmalıyız” dedi.

Başkan Küçükkaya; “Uyuşturucuyla Mücadelede El-Ele Olmalıyız”

Uyuşturucuyla mücadele konusunda çeşitli aktiviteler gerçekleştiren Dünya Toplumsal Uyuşturucuyla Mücadele ve Eğitim derneği (DTÜMED) Adıyaman İl Başkanı Zeynal Küçükkaya, bu mücadelede herkese görev düştüğünü belirterek, toplumsal bir bilinçlenme amacıyla herkesi dernek çatısına beklediklerini söyledi.

Uyuşturucunun sadece kullanan kişiye değil, ailesine ve tüm topluma olumsuz etkisi olduğunu ifade eden Zeynal Küçükkaya; “Uyuşturucu kullanımı ülkemizin ve dünyamızın önemli sorunlarından biridir. Bağımlı gençlerimiz hayattan kopmakta, ailelerimiz acılar içinde yaşamaktadır. Atılması gereken pek çok adım olduğunun farkındayız ve bunun için mücadele ediyoruz. Bununla birlikte, uyuşturucuyla mücadele konusunda İçişleri Bakanlığımızın, kolluk kuvvetlerimizin güzel çalışmalarını ve başarılı operasyonlarını görüyoruz. Türkiye Cumhuriyeti'nin en büyük operasyonları geçtiğimiz yıl ve bu yıl içerisinde yapıldı. Bu yıl içerisinde yapılan bataklık operasyonunda keza aynı şekilde birçok uyuşturucu taciri ele geçirilmiştir. Bunlara çok büyük darbe vuruldu, bu anlamda yine arz ve talebin önlenmesine yönelik proje çerçevesinde narko-rehberlerle birlikte annelere yönelik eğitimler, seminerler veriliyor. Aileler bilinçlendiriliyor. Seminerlerde çocuklarının bağımlı olmaması için neler yapmaları gerektiği, nelere dikkat etmeleri gerektiği anlatılıyor. Bağımlı çocuklar için de nerelerden, ne şekilde faydalanabilecekleri, nasıl davranabilecekleri anlatılıyor” dedi.

ALIŞKANLIKLAR MERAK VE ÖZENTİYLE BAŞLIYOR

Uyuşturucuya başlama sebepleri ve mücadele yöntemlerine de değinen Zeynal Küçükkaya, şöyle devam etti; “Uyuşturucuya başlama sebeplerine ya da artış sebebine gelince Emniyet verilerine göre başlama sebepleri arasında ilk sırada özenme ve merak geliyor. Merakla başlıyorlar ve yayınlanan televizyon dizilerinde ailenin önemi ortadan kalktıkça, yozluk öne çıkarılınca çocuklarımız da merak ve özenti ile bu maddeye düşebiliyorlar. Yine aile içerisinde yaşanan iletişim sorunundan dolayı da uyuşturucuya kapılabiliyorlar. Aslında en önemli sebeplerden bir tanesi de çocuklarımızın boş vakitlerini kaliteli bir şekilde geçirmelerini sağlayamamamız. Bu konularda aileler çok bilinçsizler ve ailelerin eğitilmesi gerekiyor. Bu çocuklarımızın boş vakitlerinde kaliteli zaman geçirmelerini sağlamamız gerekiyor. Bu bağlamda spor, el sanatları, müzik ve yararlı kurslar bir eçenek olabilir. “

KOLLUK KUVETLERİMİZ CANSİPARANE ÇALIŞIYOR

Bağımlılıkla mücadele konusunda ülke genelinde büyük bir mücadele çalışması olduğunu ekleyen Küçükkaya, sözleriniz şöyle tamamladı; “Uyuşturucu ile mücadele konusunda seferberlik ilan edilmelidir, buna katılıyoruz ama bu seferberlikte herkes taşın altına elini koymalıdır. Taşı, cansiperane mücadele den güvenlik güçlerimizin kafasına atmak çok basit ve dayanaksız bir siyasettir. Bu noktada, kolluk kuvvetlerimize atılan bu iftirayı şiddetle kınıyor ve bu iddialara kesinlikle katılmadığımızı tüm kamuoyuna bildiriyor, sayın Genel Başkanın yalanını ifşa ediyoruz. Kolluk kuvvetlerimizin sonuna kadar yanındayız. Onların ne koşullarda, nasıl çalıştıklarını birebir görebiliyoruz. Sayın Adıyaman Valimizin de uyuşturucu icin yaptigi mücadele ve hizmetlerinden dolayi da ayrıca teşekkür ederiz saygilar sevgiler sunarım.” (ADIYAMAN DOĞRU HABER)

adiyamandogruhaber

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER