AKALP BAŞKANI DİŞKAYA; DİK DUR ADIYAMAN!..

Adıyaman Kalkınma Platformu (AKALP) tarafından "Adıyaman Ayağa Kalkıyor" sloganıyla düzenlediği "Adıyaman'ın geleceği ve AKALP" konulu toplantı gerçekleştirildi.

AKALP BAŞKANI DİŞKAYA; DİK DUR ADIYAMAN!..

Adıyaman Belediyesi Konferans Salonu'nunda düzenlenen toplantıyı yönetmek üzere Divan Başkanlığına Bahçelievler Mahallesi Muhtarı Hanifi Şaşmaz, Yardımcılıklarına Polis Emekliler Derneği Başkanı Hasan Bulur ve AKALP Başkanı Zeki Dişkaya seçildi.


Yapılan konuşmalarda: 

AKALP Başkanı Zeki Dişkaya: "Toplantımıza hepiniz hoş geldiniz. Bu toplantıyı yapma gereğini şundan duyduk, yaklaşan bir seçim sürecindeyiz, piyasanın kızıştığını görüyoruz, meydana ceylan derisi hayalleriyle yanıp tutuşan, bol miktarda takım elbise giyip meydanlarda finkatan adaylar görüyoruz. Ömrü hayatında Adıyaman'ın görmediği, Musalla Mahallesini sorsan bilmeyen, Mara'yı bilmeyen, Tillo'yu bilmeyen, Samsat'taki  barakaları bilmeyen, hayatında köylere gitmemiş sevdalılar görüyoruz. Tabi herkesin gönlünde bir aslan yatar, umarım gönüllerindeki  aslanlara kavuşurlar. Fakat basın mensuplarının önünde AKALP'nın bu konuda net, dik ve gerekiyorsa da sert bir duruşla artık Adıyaman'ın geleceğine dönük, Adıyamanlının söyleyeceği sözlerinin olduğunu belirtmek istiyorum. İl olarak durumumuzun pek de iç açıcı olmadığını beyan ediyorum. Toplantımızın ana konularından çevre komşularımız Malatya, Diyarbakır, Gaziantep, Kahramanmaraş sanayileşmede, ihracatta son sürat ilerlerken bunların ortasında büyük bir köy konumunda kalan ve hızla kan kaybeden nüfusu 700 bine bir türlü ulaşmayan 630 bine çakılı kalan bir Adıyaman ve siyaset... Bakırı burada işleyemeyiz, o bakır buradan Karadeniz'e gider, Karadeniz'de işlenir. Mermer Adıyaman'da çıkar, tırlara doldurulup Mersin'den ihraç olur. İşleme yok... Organize yok... Maumule çevirme yok... Üç tarafımız sularla çevrili, Adıyaman toprakları kuraklıktan çatır çatır çatlıyor... Mardin'i mutlu ettik, Urfa'yı mutlu ettik, 20 senedir gelmeyen su geldi, gelecek... Sonuç her sene azalan bir nüfus sayımız var  Şu anda yine 630 bin nüfuslu bir Adıyaman yerinde saymaya devam ediyor.  Siyaset zamanı hasat zamanıdır. AKALP olarak açık ve net tavrımızı koyuyoruz. Türkiye'de kişi başına düşen milli gelir 12 bin dolar, Adıyaman'da kişi başına düşen gelir 3 bin dolar, diğerler ilçelerde bu gelir bin 500'e düşüyor. Fukaralık diz, boyu Sağlık Ekmek Fabrikasının önündeki kadınları ekmek kuyruğunda görünce haya ediyorum. Buradan birilerinin de bu durumdan ar etmelerini arzu ediyorum. Bunun çözümü istihdamdır. Belediye Başkanımıza soruyorum 'Başkanım en büyük sorun nedir' diyor ki: 'Benden istenen iştir, beni gören benden iş istiyor' diyor. Vali Bey'e gidiyoruz öyle. Milletvekilleri aynı şekilde. Adıyaman'a akın akın yatırımcı geliyor, OSB'ye gidiliyor 'yer ver' diyorlar adamları Adıyaman'dan kovuyoruz, nedeni yer yok... Organizede yer kurulmazsa bu insanlar işsiz kalmaya devam eder. 4 senedir 'Karadağ'da 700 hektar  yer verdik hayırlı olsun' dediler. 4 senedir hiçbir tık yok. Fabrika kuracak yer yok, son çare insanlar gidip intihar ediyor... Biz siyasetçi değiliz, siyasete talip de değiliz, aday da değiliz. Küçük kalan bu şehrin kalkınabilmesi için otoban getirmemiz lazım, OSB kurmamız lazım, fukarılığı bitirmemiz lazım. Millete ne düşüyor? 'Allah benim ömrümden alsın senin ömrüne versin' dönemini kapatmak düşüyor. Burayı köy olarak bırakmanın sonucu çetin olur" dedi.


Gazeteci Yalçın Akarslan: "4 tip gelir kaynağı vardır. Gelişen illere baktığımızda ya turizmi ya sanayisi ya da tarımının büyük yeterlilikte olduğunu görürüz. Adıyaman olarak bunların hiçbirine sahip görünmüyoruz. Peki sorun nedir? Sadece seçimden seçime gelen vekillerin yeridir Adıyaman. AKALP olarak her adayım diyene mikrofon, her adayımızdır diyene oy yoktur. Eğer bunu başarabilirsek sorunlarımızı çözmüş olacağız" dedi.


Adıyaman Kantinciler Derneği Başkanı Mahmut Bereket: "Koskoca hastanenin acilinde  2 personel ve 1 doktor çalışıyor. En son TPAO'da  yapılan güvenlikçi  alımı yangından mal kaçırırcasına isimleri verdirler, işçileri aldılar. 4 tanesinin sertifikasının bile olmadığı söyleniyor. Adıyaman'ın en büyük gelir kaynağı tütün ve bu sorunu da çözemedik" dedi.


Yavuzselim Mahallesi Muhtari Mehmet Dağhan: "Sorunların gitgide arttığı Adıyaman'ın seçtikleri siyasetçilerin söyledikleri ve yaptıkları sahada görülmedi. Her seçim yaklaştığında ümitle bekliyoruz. Aş ve iş sorunlarının çözülmesi halkın referansı olmalıdır" dedi.


Ramazan Abacı: "Bu AKALP'ın düzenlemiş oldugu konferansa teşriflenizden dolayı teşekkür ederim. Bu memleketin çilesini gerçekten çeken ve sorunlarına çözüm bulmuş insanlar görüyorum. İşte biz bu kadarız bir gram fazlası yok. Şikâyet edeni yine biziz.1954'te şehir olmuş Adıyaman, bir tane Bakanımız yok" dedi.


Adıyaman Eski Turizim İl Müdürü Mahmut Arslan: "Malatya'nın Nemrut"a ortak olma gibi birşey söz konusu değildir. Adıyamana gelen turist sayısı 170 bin civarındadır. Bunu arttırmak için çalışmalar yapmalıyız. Çünkü Adıyaman"ı ırgatlıktan kurtaracak bir sürü tarihi yapımız var" diyerek ilin turizim sorunlarına  ve bu konudaki çözüm önerilerine değindi.


MHP İl Başkan Vekili
İsa Tekin, konuşmasında özellikle tütün konusundaki görüşletini ve yaptığı çalışmalarını ifade etti.


Eğitim Kurumları Dernek Başkanı Mustafa Tunç ise ilin kalkınabilmesinin yolunun eğitimli gençlerin yetiştirilmesinden geçtiğini söyledi, ayrıca eğitimlevilgili düşünceleri ve eğitimcilerin problemlerini anlattı.


Yakup Tosun ise Adıyaman şehir merkezinde yaşanan kütüphane konulu tartışmaları hatırlatarak gençlerin sorunlarını gündeme getirdi.


Adıyaman Şireciler Esnaf Derneği Başkanı Gani Babar yaptığı konuşmada "Adıyamanı"n sesini ya duysunlar ya da 3 otobüs dolusu adamla Ankara'ya genel merkezlere çıkarma yaparız" dedi.


Gazeteci Burak Cansel ise Basın Gözü ile Adıyamanın için yapılması gerekenleri ifade etti.

adiyamandogruhaber

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER