ADYU TEKNOKENTİMİZ ONAYLANDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Adıyaman Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi ‘ADYÜ Teknokent’ kurulması kararını onayladı.

ADYU TEKNOKENTİMİZ ONAYLANDI

TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından geçen hafta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayına sunulan Adıyaman Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi ‘ADYÜ Teknokent’ kurulması kararı onaylandığını açıkladı.

ADYU Teknokent’in onaylanmasının ardından sosyal medya hesabından bir teşekkür mesajı yayınlayan AK Parti Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın; “Adıyaman Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi ‘ADYÜ Teknokent’ hayırlı olsun. Katma değeri yüksek teknolojik ürünleri geliştirerek ilimizin ve üniversitemizin marka değerini arttıracaktır. Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımıza, Üniversite Rektörlüğümüze teşekkürler” dedi.

Adıyaman’a bir Tekonoloji Geliştirme Merkezi kurulması amacıyla 2010 yılından beri kamuoyu oluşturma çalışması yapan Gazetemiz Sahibi Mehmet Emin Danış da; “Bu benim için son derece önemli bir müjde. Çünkü geleceğin bilim adamlarının yetişmesi noktasında bu merkezlerin büyük katkısı olacağına inanıyorum. Emeği geçen AK Parti Adıyaman Milletvekili Sayın Ahmet Aydın, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Sayın Mehmet Turgut, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Mustafa Varank ve onaylayan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ederim” dedi.

Cumhurbaşkanlığının 5032 sayılı kararıyla onaylanan ADYU Teknokent, Altınşehir’de bulunan Adıyaman Üniversitesi (ADYU) Kampusundaki 34.761 metrekarelik alanda inşa edilecek. (Adıyaman doğru Haber)

adiyamandogruhaber

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER