ADIYAMAN’IN 4 BARAJI DEVAM EDİYOR

AK Parti Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, Büyükçay Barajı yapım sözleşmesinin imzalandığını açıkladı. Türkiye’de hiçbir ilin “devam eden” 4 baraj inşaatı olmadığını ekleyen DSİ 203. Şube Müdürü Mehmet Emin Ertürk ise, Çetintepe, Gömikan, Koçali ve Büyükçay barajlarının devam eden projeler olarak Adıyaman için çok önemli bir gelişme olduğunu, Samsat Ovasını sulayacak olan Osman Senai Can Barajının da fizibilite çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

ADIYAMAN’IN 4 BARAJI DEVAM EDİYOR

AK Parti Adıyaman Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Milli Savunma Komisyonu Başkanı Ahmet Aydın, Malatya sınırları içerisinde, Nemurt Dağı’nın kuzeyinde olup Nemrut Dağı’nın altından 10 kilometrelik bir tünel sayesinde Adıyaman arazilerini sulayacak    olan Büyükçay Barajı yapım sözleşmesinin imzalandığını açıkladı.

Milletvekili Ahmet Aydın, Adıyaman’ın çok önemli projelerinden olan ve çok büyük miktarda arazinin cazibeyle sulanmasını sağlayacak Büyükçay Barajı ve sulama ünitelerinin planlama, etüt, proje, ÇED, ön yeterlilik ihalesi işlemleri ve kat’i yapım işi ihalesi işlemleri takipleri neticesinde tamamlandığını söyledi.

Barajın sulama işlemleri ile birlikte yaklaşık 2,5 - 3 milyar liraya mal olacağının altını çizen Milletvekili Ahmet Aydın; “Büyükçay Barajı ile 97 bin 990 dekar zirai arazinin cazibeli olarak sulanması ve yılda 84 milyon kilowatt-saat enerji üretilmesi hedeflenmektedir. Elde edilecek olan bu müthiş katma değerle hem Adıyaman’ımız, hem bölgemiz hem de ülkemiz için çok önemli gelişme sağlanacaktır. Bugün, 5 Ocak 2022 tarihi itibari ile yılın ilk ve çok önemli bir icraatı olarak Büyükçay Barajı yapım sözleşmesinin imzalandığını, ilgili firma tarafından yapımına en kısa süre içerisinde başlanacağını buradan hemşerilerimle paylaşmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Yapımına başlanacak olan Büyükçay Barajının bugün itibari ile 1 milyar lira üzerinde maliyeti bulunmaktadır. Sulama işlemleri ile birlikte yaklaşık 2,5 - 3 Milyar liraya mal olacaktır. Böylesine muazzam bir projenin Adıyaman’ımıza kazandırılması bizleri ziyadesiyle mutlu etmektedir. Adıyaman’ımızda sulama ve enerji üretimi anlamında ciddi bir ihtiyacı karşılayacak olan Büyükçay Barajı ve benzeri projeler için çalışmalarımız hız kesmeden devam edecektir. Tarım üretiminde büyük bir ihtiyacı karşılayacak olan bu projelerin ilimize kazandırılmasıyla, daha çok zenginleşen ve refah seviyesi daha da artmış bir Adıyaman olma arzumuza adım adım yaklaşmış olmanın da mutluluğunu yaşıyoruz. Adıyaman’ımızın gelişmesi ve kalkınması noktasında desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Tarım ve Orman Bakanımız Bekir Pakdemirli, milletvekilli arkadaşlarımız, DSİ Genel Müdürümüz ve Ekibiyle emeği geçen herkese şükranlarımı sunarım. Yapım sözleşmesi imzalanan Büyükçay Barajının şimdiden ilimize ve hemşerilerimize hayırlara vesile olmasını temenni ederim” diye konuştu.

Öte yandan, Türkiye’de hiçbir ilin “devam eden” 4 baraj inşaatı olmadığını ekleyen DSİ 203. Şube Müdürü Mehmet Emin Ertürk ise, Çetintepe, Gömikan, Koçali ve Büyükçay barajlarının devam eden projeler olarak Adıyaman için çok önemli bir gelişme olduğunu, Samsat Ovasını sulayacak olan Osman Senai Can Barajının da fizibilite çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Büyükçay Baraj’ın Malatya ili sınırlarında olup Adıyaman arazilerinin sulanması amacıyla inşa edildiğini ekleyen Müdür Ertürk, Nemrut Dağı’nın bulunduğu bölgeden 10 kilometrelik bir tünelle Adıyaman’a su aktarılacağını söyledi. (ADH)

adiyamandogruhaber

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER