Adıyaman’da Turizm Sezonu Başladı

Asrın felaketi olarak nitelendirilen 6 Şubat depreminin ardından büyük yıkım yaşanan Adıyaman’ın yeniden toparlanarak eski günlerine kavuşması amacıyla yapılan çalışmalar devam ederken, Adıyaman’a gelen 21 kişilik Güney Kore’li kafileyle beraber turizm sezonunun erken başladığı bildirildi.

Adıyaman’da Turizm Sezonu Başladı

Gazetemiz Yazarı ve aynı zamanda FİJET Üyesi Mahmut Arslan’ın, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a yaptığı “15-22 Nisan Turizm Haftası’nın Nemrut’ta açılması” çağrısının cevabı beklenirken ilk turist kafilemizin Güney Kore’den geldiği açıklandı.

Konuyla ilgili görüştüğümüz Adıyaman İl Kültür ve Turizm Müdürü Abuzer Gelse; “6 Şubat tarihinde yaşadığımız depremin meydana getirdiği yıkımın etkilerinin giderilmesi ve Adıyaman’da hayatın normal akışına dönebilmesi amacıyla tüm kurumlarımız olanca gücüyle çalışmaktadır. Biz de İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü olarak ilimizdeki turizm acentaları ve otel işletme sahiplerimizle seri toplantılar gerçekleştirdik. Malumunuz bu sektörde de çok kaybımız var. Yıkılan büroların yerine konteyner yazıhaneler oluşturulması noktasında çalışmalar devam ediyorken, bütün zor şartlara rağmen ticari faaliyetlerini sürdüren turizm acentelerimiz Amerika, Güney Kore, Japonya, İtalya ve Almanya başta olmak üzere çok sayıda ülkeden acentelerle tur anlaşmaları gerçekleştirdiler. 21 kişilik ilk turist kafilemiz önceki gün Güney Kore’den geldi. Bundan böyle 2 günde bir yaklaşık 30’ar kişilik kafileler gelmeye devam edecek. Ayrıca yerli turist kafileleri için Güneydoğu turları kapsamında Jolly Tur firmasıyla da görüşmelerimiz oldu. Kısa bir süre içerisinde yerli turist konusunda da sonuç alacağız” dedi.

Adıyaman’ın turizm gelirlerinin artması ve sürdürülebilirliğinin sağlanması için farklı çalışmalar başlattıklarını ekleyen Abuzer Gelse, Adıyaman Yeni İmar Planı’nda turizm alanlarının da belirlenmesi için özel bir çalışma içerisinde olduklarını ifade etti. (Mehmet Emin Danış)

Güncelleme Tarihi: 06 Nisan 2023, 10:53

adiyamandogruhaber

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER