02.02 Dünya Adıyamanlılar Günü'nde Deprem Şehitleri Anılacak

Yolcu Yollarda Programının Yapımcısı ve Sinema Sanatçısı Yusuf Özpolat, yıllar önce başlattığı '02.02 Dünya Adıyamanlılar Günü'nde, 6 Şubat deprem hayatını kaybedenler için anma programı düzenleneceğini açıkladı.

02.02 Dünya Adıyamanlılar Günü'nde Deprem Şehitleri Anılacak

02.02 Dünya Adıyamanlılar Günü'nde Deprem Şehitleri Anılacak


Adıyaman Sanayici ve İş Adamları Derneği, Anadolu Yakası Adıyamanlılar Derneği ve Kahta Dernekler Federasyonu'nun katkılarıyla İstanbul'da gerçekleştirilecek etkinlikte İstanbul'da yaşayan Adıyamanlılar bir araya gelecek.


İstanbul Esenler'deki Teşikan Çevre Köyleri Derneği'nde gerçekleştirilen istişare toplantısında, Adıyaman Vakıf, Federasyon, Dernek ve STK başkanları ile temsilcileri bir araya geldi. Programa ev sahipliği yapan Kahta Dernekler Federasyonu Başkanı Kemal Karakuş, konuşmasında depremin izlerinin halen silinmediğine dikkat çekerek, İstanbul'da yaşayan Adıyamanlıların yüreklerinin halen Adıyaman'da olduğunu vurguladı ve İstanbul'daki Adıyamanlıların Adıyaman için maddi ve manevi desteklerini esirgemediklerini ifade etti.

Anadolu Yakası Adıyamanlılar Derneği Başkanı Murat Yücetürk ise 02.02 Dünya Adıyamanlılar Günü etkinliklerinin önemine değindiği konuşmasında, Adıyamanlıların bu günde bir araya gelmesinin özel bir anlam taşıdığını belirterek Adıyamanlıların acılarına ortak olmaya devam edeceklerini söyledi.

Adıyaman Sanayici ve İş Adamları Derneği Başkanı Mehmet Doğan da depremin yıl dönümü yaklaşırken, Adıyaman'ın yaşadığı büyük acıya vurgu yaptığı konuşmasında duaların sadece kelimelerden ibaret olmadığını ifade ederek Adıyaman'ın yeniden ayağa kalkması için ellerinden geleni yapmaya devam edeceklerini belirtti.

Program Yapımcısı ve 02.02 Adıyamanlılar Günü Organizatörü Yusuf Özpolat ise 6 Şubat deprem şehitlerini anma programının düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederek, tüm Adıyamanlıları programa davet etti.

Başakşehir'deki Çınar Kongre Merkezi'nde gerçekleşecek program, 2 Şubat 2024 günü, saat 19.30'da Gözde TV, Mercan TV, Vuslat TV ve Tempo TV ekranlarından canlı olarak yayınlanak.

Dünya Kur'an-ı Kerim Okuma 1'ncisi Hafız Ahmet Sarıkaya'dan Kur'an tilaveti dinelnmesiyle başlayacak etkinlikte Sismolog-Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Ali Osman Öncel'in deprem üzerine konuşmasıyla devam edecek, ayrıca ve Ravza İlahi Grubu da ilahileriyle etkinliğe renk katacak.

HABER MERKEZİ

adiyamandogruhaber

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER