ONARIM VE GÜÇLENDİRME KREDİLERİ BAŞLADI

Geçtiğimiz hafta gazetemizde yayınlanan “ORTA HASARLI BİNALARDA GÜÇLENDİRME MESELESİ” başlıklı yazımda bahsettiğim sorun nihayet gündeme alındı ve bu konuda beklemekte olan vatandaşlarımızın aklındaki soruların cevabı veridi.

Konuyla ilgili bir duyuru yapan Adıyaman AFAD İl Müdürü Osman Ertuğrul Altuğ, “Yeniden Yapım ve Güçlendirme Kredisi” başvurularının 30 Mayıs 2023 tarihi itibariyle başladığını açıkladı.

28 Haziran 2023 günü sona erecek olan başvuruların e-Devlet veya “Hak Sahipliği Başvuru Merkez”lerinden yapılacağını özellikle hatırlatarak bilgilendirme yapmak istedim.

Şöyle ki, “06.02.2023 Adıyaman Deprem Afeti Hak Sahipiliği” başlıklı ilana göre;

Konut, işyeri, ahır, yıkık, acil yıkılacak, ağır hasarlı ve orta hasarlı olarak tespit edilen afetzedeler için Afet Kanunu çerçevesinde “yeniden yapım ve güçlendirme kredisi”nden faydalanmak isteyen hak sahibi vatandaşların bizzat kendisi veya kanuni vekilleri talepte bulunacaklar.

Devlet tarafından kendilerine konut, işyeri, ahır yapılmasını isteyenlerin başvuruları alındıktan sonra belirlencek bir komisyonun incelemesi aşamasına geçilecek, böylece hak sahipliği onaylananların kredilendirilmesi işlemlerine geçilecek.

Mehmet Emin Danış

YORUM EKLE