NECATİ ATAR "KOZMİK ODA"YA GİRDİ!..

(Bağımsız Kürsü)

Daha önce 3. Çevre yolunun alt ve üst taraflarında çadır kuranların, ADIYAMANLI DEPREMZEDELER olmadığını, bunların dışarıdan geldiklerini, sıkıntılarla boğuşan halkımızın CAN ve MAL güvenliği için bunların kimlik kontrollerinin yapılıp, izlenmesinin yararlı olacağını belirtmesi üzerine;

NECATİ ATAR için kıyametler kopartıldı, bir vatan haini olarak ilan edilmediği kaldı!

Tutanaklar, ifadeler, mahkemeler, halk arasında korku, endişe, panik yaratmaktan hakkında bir yıldan, üç yıla kadar hapis cezası istendi!

Neyse ki, adalet tecelli etti, “KOVUŞTURMAYA YER OLMADIĞI” kararı verildi.

Tüm bunlara rağmen, ADIYAMAN sevdasını bir tarafa bırakmayan NECATİ ATAR’IN, (aklı da başına gelmediği görülüyor ki), bu kez de hükümetin  “KOZMİK ODA” sına girip, bazı bilinmeyenlerin yanında TOKİ’ nin yapmış olduğu konutlarla ilgili tüm olumsuzlukları İFŞA ediyor!

Vekilimiz RESUL KURT, bir yerde 20 bin konutun yapıldığını söyleyip bunun bir kısmının 2 ay içerisinde, kalanın da 2024 yılının NİSAN ve TEMMUZ aylarında dağıtılacağı açıklamasının yanında, bir açıklamasında da, EKİM ve KASIM aylarına kadar 614, 2024 yılının MART ve NİSAN aylarında da 3 bin 34 konutun teslim edeceğini söylemesi yanında;

İlin VALİSİ DR. OSMAN VAROL da CNN TÜRK’E yapmış olduğu açıklamada diyor ki;

“33 bin 750 konutun ihalesi yapıldı ve inşaatı devam ediyor. Bunlarla ilgili verilen söz TAMAMI BİR YIL İÇERİSİNDE teslim edilecek şekilde çalışıyoruz...”

Necati ATAR’IN “KOZMİK ODA”DAN aldığı ve İFŞA ettiği bilgilere bakınca da, TOKİ evleriyle ilgili beyan ve bilgilerin hayal olduğunu, vatandaşın beklentilerini bu zaman zarfında karşılanmasının mümkün olmadığını, yapılan işlerin ortak akıldan uzak bir şekilde yürütüldüğü bilgileri ortaya çıkıyor!

NECATİ ATAR, İFŞAATLARINDA diyor ki; MALATYA’YA yaklaşık 100 bin TOKİ konutu yapılmasına karşılık ADIYAMAN'A yaklaşık 23 bin TOKİ konutu..!

Yarısını devletin, yarısını vatandaşın ödeyeceği TOKİ konutlarının henüz maliyeti belirlenmemiş, böylece vatandaşın nasıl fiyatla karşılaşacağı ve dağıtımın nasıl olacağı belli değil!

Patlatılan dinamitler 8 kilometre ilerideki, evlerin duvarlarını çatlatıyor, camlar kırılıyor, kadınlar fenalık geçirirken çocuklar korkudan evlerine giremiyor, şehirdekiler tedirgin oluyorken;

"Patlatılan bu dinamitlerle ilgili soruyor; Yapımı devam eden, kaba inşaatları bitmiş olan bu konutlar patlatılan bu dinamitlerden zarar görmez mi?" Sorusu ortada kalıyor net bir cevap alamıyor!

Yol, içme suyu, kanalizasyon, doğalgaz, telekom, elektrik, yağmur suyu kolektörü gibi alt yapının yapılmadan konutların yapılmasına başladığını İFŞA eden NECATİ ATAR, ileride bu gibi çalışmalarda patlatılacak dinamitlerin bu konutlara zarar vereceğini de belirtiyor!

Evet, bir yerde MALATYA’YA 1OO bin konut,  en çok yıkıma uğrayan ADIYAMAN'A 23 bin konut!

Yol ve kanalizasyon gibi alt yapısı yapılmayan, kayalık bölgede başlanan, fiyatları ve dağıtımı nasıl olacağı belli olmayan TOKİ konutları!

Bir yerde de ilin Vekilinin, 20 bin konut yapıldığını, bir kısmının 2 ay içerisinde kalanında 2024 yılında dağıtılacağını söylemesi; 

 Bir yerde de ilin VALİSİNİN, inşaatı devem eden 33 bin 750 konut tamamının BİR YIL içerisinde teslim edeceğini söylemesi!

Kimse kusura bakmasın, bu durum ve tutum umutlarını, geleceklerini, bu söylemler üzerine çizmeye çalışan vatandaşla dalga geçmekten başka bir şey değil!

Daha vatandaşın, konteyner ihtiyacına cevap verememiş, içecek suyu ihtiyacını giderememiş, 7 aydır yıkılması gereken binaları yıkamamış,  molozları kaldırmakla boğuşurken, vatandaşı KANSER’LE karşı-karşıya bırakırken;

Bir açıklamada 20 bin, bir açıklamada 33 bin 750 TOKİ konutunu (daha altyapısı yapılmamış) nasıl teslim edeceksiniz?

Tablo ortada, bırakın artık pembe tablolar çizmeyi, bu tabloya bakınca söylenenler “KÜLLİYEN YALAN!”

Daha binlerce temeli atılmayan konutlar dururken nasıl bir yıl çerisinde 1O binlerce konutun teslimi yapılacak? Böyle giderse 7-8 yılda bile TOKİ konutlarına kavuşmamız mümkün olmayacak!


Mahmut Tekin

YORUM EKLE
YORUMLAR
mülük eken
mülük eken - 8 ay Önce

Türkiyede yalan ve halkı kandırtan yargılama hesabı olsaydı

Muhammed Boynukara
Muhammed Boynukara - 8 ay Önce

Açık ve net bilgiler malesef yok...Her kafadan bir ses olay adıyaman tabiriyle TIRŞIK olmuş