NEBİ'Yİ ÇOK SEVDİĞİNİ SÖYLEYEN MÜSLÜMANLAR

Sevgili kardeşlerim; daha çok sosyal medyada islama düşman olanlar genelde islam dinine çamur atmak, karalamak için Nebi üzerinden hakaret ederler... Onun yaşantısını ön plana çıkarmaya çalışırlar. Bunu da Kur'an'da anlatılan Nebi olarak değil, hadislerdeki ve rivayetlerdeki Nebi üzerinden yapıyorlar.


Alın size örnekler:


Sosyal medyada Nebi'mize (SAV) atılan çirkin bir karikatür. Devenin üzerinde Nebi, arkasında elinde oyuncak olan Aişe sembolü küçük bir kız çocuğu... Çok saygısızca ve çok çirkin.


Ateistler sabah-akşam 'sizin Nebi'niz pedofili, çocuk yaşta kızla evleniyor' demiyorlar mı?


Kur'an'da çocuklarınızı akıl olgunluğuna gelene kadar deneyin, mallarını kullanacak akıl görürseniz evlendirin. Nisa suresi 6 'yı Nebi tebliğ ettiği halde onun Aişe annemizle 6 yaşında evlendiğini önce biz müslümanlar savunuyoruz. Bakın hadislere.


Bunu da müslüman olduğunu söyleyen ve savunan, o devirde araplarda adet var kız çocuğu 9 yaşına gelince 1 sayılır.. İyi de hadis var Aişe 'ben sokakta oynuyordum, beni Nebi'ye teslim ettiler' diye... Diyemiyor musun 'Nebi çocukla evlenmez. Aişe rüşt yaşındaydı' diye.


Danimarka'da adamlar tiyatro yapıyor, Nebi (SAV) bir çadırda oturuyor ve çadıra gelen her kadınla birlikte oluyor. Ne kadar çirkin degilmi? 'Niye böyle yapıyorsunuz' dediklerinde, 'biz bunu sizin kaynaklarımızdan alıyoruz" diyorlar.


Kaynak ne? Nebi 30 erkek cinsel gücünde, bir gecede bütün hanımlarıyla birlikte olurdu. Ne zaman güzel kadın görse eşlerine koşardı. (!?)


Kadın bir Sahabe Nebiye geliyor, hastalığını söylüyor, iyileşmiyor "bana yardım edin" diyor. Nebi de sedirin altında idrarını kadına içiriyor, kadın bir daha hasta olmuyor.


Bir kere Resulüllah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) kan aldırmıştı ki, Abdullah ibni Zübeyr (Radıyallahu anh) kanı dökmek için alıp hemen içiverdi. (Hakim, El-Müstedrek, No:6343, 3/638)


Ümmü Eymen (Radıyallahu anha) da Resulüllah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem)in idrarını içivermişti.


Resulüllah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) onların bu fiiline itiraz etmek bir yana bu sayede cehennemden kurtulduklarını müjdeledi. (Hakim, el-Müstedrek, no: 6912, 4/70; Taberani, el-Mucemü’l-Kebir, no:230, 25/89; Ebu Nu’aym, Hilyetu’l Evliya, 2/67; Ebu Nu’aym, Delailü’n-nübüvve, no: 365, 2/444)


Meşhur deve sidigi rivayeti Nebi, Allah'ın necis dediği, üzerinize bile değse namaz kılamadığınız idrarı şifa olarak tavsiye ediyor.


Ureyne ve Ukeyle kabilelerinden bir grup Medine’ye gelerek Müslüman oldular. Medine’nin havası onlara dokununca Peygamber onlara deve idrarını içmelerini öğütledi. Adamlar develeri dağıttılar ve çobanı da öldürdüler. Peygamber onları yakalattı, ellerini ve ayaklarını kesti, gözlerini oydu, çölde susuz ölüme terk etti. Biz onlara su vermek isteyince, Peygamber bizi engelledi.” (Buhari Tıp5/1, Hanbel, 3/107,163).


Namazda önünden geçen çocuğa beddua ediyor, çocuk lanetleniyor. Ömrü boyunca kötürüm kalıyor.


"Resul-i Ekrem Aleyhissalâtü vesselam, namaz kılarken hırçın bir çocuk namazını kat'edip geçtiğinden Resul-i Ekrem Aleyhissalâtü Vesselam, 'Allah'ım onun izini (ayağını) kes' demiş. Ondan sonra çocuk daha yürüyememiş, öyle kalmış, hırçınlığının cezasını bulmuş."


Olmayan ayetle kadınları recm ediyor. Hatta maymunlara bile bu konuda taş atarak yardım ediyor. Kadınları cehenneme dolduruyor. 


"Ey kadınlar, sizler cehennem odunusunuz." (3039-Buhârî-Müslim-Ebû Dâvud-Nesâî)


Erkek bebeğin sidiğini temizlemek için birkaç kez su serpin; kız bebeğin sidiğini temizlemek için çitileyin. (3506-Buhârî-Müslim-Muvatta-Ebû Dâvud-Tirmizî-Nesâî); (3507-Ebû Dâvud ), (527-6162-İbn Mace)


Hem açlıktan karnına taş bağlayan, günlerce aç gezen Nebi anlatıyorsunuz; sonra 10 kişilik yemeği yüzlerce insanlara yediren bir Nebi...


Hayvan düşmanı kertenkele, kara köpeklerin öldürülmesini emreden.


"Güvercin, örümcek şeytandır diyen sonra mağarada kendisini örümcek ve güvercinin kurtardığı güvercin şeytandır." (5331-Ebu Davud-İbnu Mace)


“Örümcek şeytandır ancak Allah onun şeklini değiştirmiştir; binaenaleyh katledilmelidir.” (Kenzu’l-ummal, h. no.39999)


Birçok kız çocuğunun hayatını karartan, ölümüne neden olan kadın sünneti...


Sünnet (hıtan), erkeklere sünnet, kadınlar için fazilettir." (Ahmed b. Hanbel, V/75; Ebu Davud Edeb, 167; el-Fethu'r-Rabbânî, XVII/1312)


Kardeşlerim örnekleri çoğaltmak mümkün; çünkü iftiralar o kadar çok ki...


Girin ateist sitelere alın hadis ve rivayet kitaplarını bu rivayetler havada uçuyor.


- "Bunlar yok, niye iftira atıyorsunuz" dediğimizde ne diyorlar?


- "Sizin kaynaklarınızda var."


Biz müslümanlar kızmaya hakkımız yok. Bu iftiraları önce biz atıyoruz, biz savunuyoruz.


Zaten bunların uydurma/iftira olduğunu savunan müslüman kardeşlerimiz hadis inkarcısı, Nebi düşmanı olarak tanımlanıyor.


Kur'an'ın anlattığı güzel ahlakı tamamlamak üzere gönderilen ve Hz. Aişe annemize sorduklarında 'Nebi'nin ahlakı nasıldı' sorusuna 'siz Kur'an okumuyor musunuz onun ahlakı Kur'an ahlakı' olan Nebi'ye bunları demeye hakkımız yok.


Âlemlere rahmet olarak gönderilen eşsiz/mükemmel insan örneği olan nebiye bu iftiraları atmaya öncelikle biz müslümanların hakkı yoktur. Artık kim söylerse söylesin, bu rivayetleri/hadisleri sorgulamalı, Kur'an'ın anlattığı Nebi'yi tanımalı onu anlatmalıyız. Yoksa bu rivayetlerle yetişen, dinsiz olanların vebalini ödeyemeyiz.


Neden Kur'an'ın anlattığı Nebi bize yetmiyor, neden onu yüceltmek için uydurup iftira dolu rivayetlere ihtiyaç duyuyoruz.


Ve mahşerde hangi yüzle Nebi'nin yüzüne bakacağız. Bakın; bugün müslüman olanlar müslümanlara bakarak değil Kur'an'ı okuyarak mülüman oluyorlar.

Yusuf İslam en güzel örnek...

Mehmet TIRPAN

YORUM EKLE