NASIL BİR BELEDİYE BAŞKANI BEKLİYORUZ...

Geçen gün sosyal medyadaki takipçilerimin beklentilerini öğrenmek üzere paylaştığım soru şöyleydi:

"Belediye Başkanı Adayı Kim Olur?

Genelde kendi takip ettiğim gündemi yazıp yorumluyorum ve sonra sizin yorumunuza bırakıyorum. Bu defa farklılık yapalım, önce sizin yorumlarınız alayım, sonra yorumlayayım.

Son günlerde siyasetle ilgilenenlerin en çok kullandığı ve cevabını aradığı soru; 'Belediye Başkanı Adayı kim olur?'

Ben bu soruya 've nasıl biri olur/olmalıdır' ibaresini de ekliyorum. Haydi buyrun, Adıyaman'ın merkez belediyesiyle ilgili sizlerden yorum ve cevap alayım.

(Yorumları ve yorumcular arasındaki görüşleri de dikkate alalım. Bu bir anket değil, fikir alış-verişi yani yazılan her isme ve fikre demokratik hak olarak değer verelim lütfen.)"

Gelen cevapları değiştirmeden sunmakta fayda gördüm. Aslında yapabileceğim tek yorum şöyle; "vatandaşlarımız genel merkezlerin kendilerini önemsediklerine inanmıyorlar ve atanan adaylardan rahatsızlar."

1- Bizlerin görüşünün bir önemi yok. Genel merkez kimi yazarsa bizim memlekette ehliyete liyakata önem vermeden oyunu atarlar. Benim naçizane fikrim, enazından mimar mühendis veya şehir planlamacılığıyla ilgili eğitim almış biri; bu yeter mi, yetmez... Tuttuğunu koparan, işin ehli, iyi bir idareci, kimseye (başta da vekil ve yakınlarına) iltimas geçmeyecek, dost-ahbap ilişkilerine bakmayacak, hakkı-adaleti baştacı edecek bir aday olmalı. (Murat Kıymaz)

2- Adıyaman'ı Sanayı kenti yapacak, üstündeki ırgat şehir imajını kaldıracak, çehresini değiştirecek, gerçek bir hizmet sunacak, yeniden ayağa kaldıracak, 'Tam İstihdam Sıfır İşsizlik Projesini" uygulayacak, dürüst, vizyoner, yenilikçi, tam demokrat bir başkan isterim... (Fadlı Doğan)

3- Depremin hassasiyeti ile birlikte bu dönem seçilecek arkadaş kendini milletine adayacak, gecesini gündüze katacak, sırf Allah'ın rızasını kazanmak için çalışacak ve çalışmayı kendine dert edinecek, milletin derdine derman olacak, vizyon sahibi, bürokrasi deneyimine sahip olan bir arkadaşımız gelsin. (Ali Çalışır)

4- Daha önce siyasete girmemiş birisi olmalı.

5- Seçilince imanını rafa kaldırmayacak biri olmalı.

6- Belediyecilikle ilgili bir meslekten (örneğin mimar, inşaat mühendisi)  olmalı.

Ayrıca, okuyucularımın aday olarak görmek istedikleri isimler de alfabetik sırayla şöyle: Murat Çeliker, Mustafa İlik, Nazif Atalay, Süleyman Kılınç, Zeki Dişkaya ve Ziya Polat.

Nasılsa il ve ilçe teşkilatları ile delege, vatandaş görüşlerini önemsemedikleri için Genel Başkanlara arz ederim.

Mehmet Emin Danış

YORUM EKLE