MUHTARLARIN UYARISI VE “ŞAMPİYONLUK!”

(Bağımsız Kürsü)

Gündem çok yoğun, bu yazımız da muhtarların KORONA VİRÜS le ilgili endişelerini dile getirelim derken, “BOMBA” patladı!

Yalınız şu sahte dolarları yakıp, vatandaşa dolarlarınızı bozdurun çağırısı yapan, sahte dolarlarla burunlarını silerek” ŞOV” yapan muhtarlardan bahsetmeyeceğim!

Geçen hafta gazeteci ve aynı zamanda ALİTAŞI MUHTARI olan H. MUSTAFA İLİK başkanlığındaki dernekte, birlikte hareket eden muhtarlar; “ADIYAMAN’DA KORONA VİRÜS vaka sayıların da patlama yaşandığını belirterek yetkilileri gerekli önlemleri alması konusunda uyarıp, sıkı tedbirler almaya davet etti!”

Ardından “BOMBA” patladı!

SAĞLIK BAKANI KORONA VİRÜSTE ADIYAMAN’IN “ŞAMPİYON” olduğunu ilan edip, “KİTLE BAĞIŞIKLIĞIN DA ADIYAMAN EN ÖNDE" dedi!

Bizler hep birlikte sevinç çığlıkları atıp, "bizim de bir şampiyonluğumuz oldu" deyip, KRALLIK TAHTINA oturmanın sevincini yaşarken! BU ACI GERÇEĞİN farkına varıp, sitem ettik, isyanları oynadık, dizlerimize vurup, "niçin bu hale geldik" sorusunu da biri birimize sormaya başladık!

Evet, şapkamızı önümüze koyup iyi düşünüp "niçin bu duruma düştük, kimler bizi bu acımasız hastalığın kucağına attı, hatayı nerde yaptık" hesabını-kitabını iyi yapmamız lazım!

Basının, siyasetçilerin, birtakım kuruluşların, sağlık çalışanlarının sesine kulak verilmedi!

Zamanında yazdık-çizdik, uyardık, önerilerde bulunduk, "görevinizi hakkı ile yapmıyorsunuz" dedik.

“HOŞ GÖRÜ” ile bir yere varılmaz dedik, kimin umurunda!

Basın mensuplarının elde ettikleri vaka sayılarına “ABARTI” dedik! Gerçek rakamları açıklamadık.

Memlekete, ortalık “SÜTLİMAN, ASAYIŞ BERKEMAL” havası verdik!

DOKTOR OLAN BELEDİYE BAŞKANI: “Vakaların arttığını, hastanelerin dolmak üzere olduğunu ve yakında yer kalmayacağını” aylar önce söyledi. KIYAMET koptu, "Partimize zarar veriyor, AK PARTİLİ BELEDİYE BAŞKANI böyle bir açıklama yapamaz” denildi.

TABİP ODASI açıklama yaptı uyardı; “Gerekli önlemleri alın, hastane yatak sayısı yeterli olmayabilir. DOKTOR, HEMŞİRE başta olmak üzere, sağlık çalışanları perişan, birde üstelik hak ettiklerini alamıyor” şeklinde açıklama yaptı!

Gelinen nokta bu oldu!

CHP MİLLETVEKİLİ ABDURRAHMAN TUTDERE defalarca uyardı; “Salgının kontrolden çıktığını, sağlık çalışanlarının emeklerini boşa çıkartacak tutum ve davranış içerisinde olunduğunu” belirtti.

MUHALEFET MİLLETVEKİLİ siyasi konuşup “ŞOV” yapıyor denildi!

Markette kasiyer ve ara işçi maskesiz, pazarcı "maske de ney" havası ile bağırıyor! Vatandaş pazarda maskesi kolun da geziyor, gözler polis, bekçi, belediye zabıtası arıyor, orta kimse yok bulamıyor!

Yukarıdan gelen talimatla Vali, Belediye Başkanı, Emniyet Müdürü, Jandarma Komutanı protokol denetimleri yapıyor, tutmuyor, iş görmüyor! Boy- boy fotoğraflar hatıra olarak kalıyor!

Her gün 10’larca HANE karantina altına alınırken, “LÜTFENLE” “İSTİRHAMLA” işleri yürütmeye çalışıp, bakın “KATI” tedbirler alırız denilirken, ORTALIK TOZ DUMAN oluyor! “BOMBA” patlıyor, ADIYAMAN’A ŞAMPİYONLUK GELİYOR!

Şimdi millet biri birine sorumaya başladı, gerçekten ADIYAMAN pilot bölge ilan edilip “ÖLEN ÖLÜR KALAN SAĞLAR BİZİMDİR” denilip, “KİTLE BAĞIŞIKLIĞI” bu kent üzerinde mi denendi?

Evet şimdi ne yapacaksınız?

İnsanların girmeye korktuğu ve buna rağmen de övündüğümüz tek bir hastane var. Sesini duymadığınız morali bozuk, stresli, “FELEĞİNİ” şaşırtıp “PESTİLİNİ” çıkardığınız yorgun, bitkin sağlık çalışanları!

Kısacası, başta ilin Valisi olmak üzere Belediye Başkanı, Emniyet Müdürü ve sorumlu birtakım yöneticiler, iyi yönetemedi bu süreci! Daha önce elde edilen kazanımları koruyamadık. Radikal kararlar alamayınca işte memlekette bu hale geldi! 

HARİTAMIZ KIZILA BÜRÜNDÜ, İÇİMİZ KAN AĞLIYOR!

YORUM EKLE