MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜNÜN BASIN TOPLANTISINDAN NOTLAR...

(BAĞIMSIZ KÜRSÜ)

Günlerdir sosyal medyanın ve bazı yayın organlarının gündemden düşürmediği İl Milli Eğitim Müdürlüğündeki bazı iddialara, İl Müdürü ALİ TOSUN’UN yaptığı basın toplantısın da açıklık getirmesiyle ortalık sakinleşti, sütliman oldu! 

Milli Eğitim Müdürünün açıklamalarına katılıp-katılmayız, bence sevindirici ve önemli olan basının önüne çıkıp, açık yüreklilikle sorulara cevap verip, bir nevi hesap vermesi! 

Bu güne kadar başta bu ili yönetenlere ve birçok kuruma, halkın bilgilendirilmesi için sorulan sorular hep havada kalmış, hiçbir soruya doğru-dürüst aydınlatıcı bilgi verilmezken, umarım Milli Eğitim Müdürünün bu basını bilgilendirme toplantısı başını kuma sokmuş birçok kurum ve kuruluşa örnek olur! 

Sayın Müdür TOSUN, “Bizim kişisel hiçbir beklentimiz, kişiyi memnun etmeye yönelik özel uygulamamız olmaz-olamaz” derken, bazı istatistik bilgiler verip, birtakım iddiaları bardağın dolu tarafına bakarak cevaplarken;

İki müdür yardımcısı ve iki şube müdürünün görev değişikliği olayının çok büyütüldüğünü ima ederken, yapılan atamaların bakanlığın takdiri ile mevzuata uygun, yeni görevlendirilenlerin de liyakatli ve ehliyetli idareciler olduğunu, zaten iki kişinin esas kadrolarının Besni ve Tut ilçelerinde bulunduğunu, esas görev yerlerine gönderildiklerini belirtti. 

PERRE uygulama otelinde kaldığını, bununda ücretini kendi cebinden ödediğini söylerken;

GAZETECİ FERHAT VURAL'IN  “8-10 kişilik aileler 10 metrekarelik konteynerlerde yaşam mücadelesi verirken, sizlerin SÜİT odalarda kalmanızda içiniz rahat mı?” şeklindeki sorusuna karşılık;

“Bunu laf etmek hiçte hoş değil, halka hizmet etmek için gelen İl Milli Eğitim Müdürü oralarda boş oda varken konteynerde mi kalsın” şeklinde konuşurken; 

Sayın Müdür, sanki ben 850 okul, 11 bin 650 öğretmen, 161 bin 711 öğrencinin “PATRONUYUM” bana konteyner mi layık görüyorsunuz der gibi, buyurun isteyen şikayetçi olabilir diyip, bu konuya da noktayı koydu! 

Makam odasını değiştirmediğini, çok yıpranmış sandalyeleri değiştirdiğini, yıpranmış masayı boyattığını söyledi. 

Eşinin veya kendisini kreş ortaklığı ve Yalova’dan “İthal” getirilen idareci hakkında ki iddialar karşılıksız kalırken, Öğretmen evinin önümüzdeki yıl hizmete gireceğini, kendisinden önceki dönemde ki ihale yolsuzluk iddialarını da müfettişlerin incelediğini de belirtti.

ADIYAMAN’I yerle bir eden 6 ŞUBAT DEPREMİNİN acılarını halen yüreğimizde his edip unutmamız mümkün olmazken;

Milli Eğitimdeki, 4 yöneticinin değişimi 6 ŞUBAT DEPREMİNE benzetilmesi, bir basın toplantısıyla unutulup gitti, evet herkes suspus oldu! 

Şunu burada belirtmek isterim, PERRE UYGULAMA OTELİNDE bir gecelik tek kişilik odada konaklama ücreti, 1000 TL. SÜİT veya DUBLE oda ücretlerini de ilgililer açıklasın, kaç liraya kalıyorlar, iskontoları ne kadar, neden iskonto yapılıyor, bu imtiyazlı kişilere yapılan iskontolar öğretmenlere veya yakınlarına da yapılıyor mu, bu kişilerin sürekli orada kalmalarından dolayı yer sıkıntısı çekiliyor mu, otel devamlı dolu mu?

Mahmut TEKİN 

YORUM EKLE