MİLLET BAHÇESİNİ ERTELEYELİM

Adıyaman Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç'ın 2019 seçimi öncesi seçmenlere sunduğu en büyük projesi Millet Bahçesiydi...

Aslında önceki Belediye Başkanlarından A. Kadir Kırmızı tarafından Eğri Çay'a projelendirilen bu projenin adı Kırmızı Parkı olarak isimlendirilmiş ve ilk adımları atılmıştı.

Daha sonra M. Necip Büyükaslan ve F. Hüsrev Kutlu da bu projeyle ilgililense de 2019'a kadar neredeyse hiç bir adım atılmayan bu proje "sözümü tutacağım" diyen Süleyman Kılınç tarafından geliştirildi ve ilerletiliyor.

Geçtiğimiz hafta Adıyaman Duruş Gazetesi'nin "Devasa İsraf" manşetiyle eleştirdiği 452 dönümlük bir alanı kapsayan bu projenin ihale bedeline bakılırsa ülke genelinde yaşadığımız ekonomik kriz nedeniyle ertelenmesi görüşüne katılıyorum.

Yurdun dört bir yanından ardı ardına gelen "yoksulluk kaynaklı" intihar haberleri ve ilimiz dâhil her köşede görülen "ekmek kuyrukları" meydanda iken meslektaşlarımın haberinde değindiği 85 milyon lirayı bulacak bu yatırımı lüks olarak değerlendiriyorum.

Zira, gerçekten de Beş Pınar Mesire Alanı "atıl" durumda ve amacına yönelik değerlendirilemedi... Durum böyleyken benzer bir tutumla işletileceği ortada olan Millet Bahçesi'nin de beklenen faydayı "şimdilik" üreteceğini sanmıyorum.

Okullarındaki lüks makam odalarından velilere seslenerek "temizlik malzemesi" yardımı isteyen idarecileri eleştirdiğimizde "itibardan taviz verilmez" diyerek bize sitem edenlerin olumsuz ve sert tavırlarını hatırlayınca bu projeyi de "erteleyin" demeye çekinir olduk.

Yine de (illa ki) yapılacaksa içerisine veya güneyindeki uygun araziye projeye dâhil edilen bir Hayvanat Bahçesi de eklenmesini öneriyorum.

Neredeyse her mahallesinde bulunan parkları, çevresindeki Karadağ Ormanı, Ali Dağı ve Beş Pınar Mesire alanlarıyla "dinlence"  ihtiyacını uzun süreli gidermiş olan Adıyaman'da mesire alanından önce Hayvanat Bahçesine daha çok ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum.

Millet Bahçesi'ni erteleyelim veya projeyi Hayvanat Bahçesi ağırlıklı değiştirelim.

Mehmet Emin Danış

YORUM EKLE
YORUMLAR
M Hamit Bayhan
M Hamit Bayhan - 2 yıl Önce

Emin bey ,Türkiyenin illerini bırak ilçelerine kadar yapılan millet parkının,zaten Adıyamana yapılmayan yatırımlardan birisi olan millet parkının israf nedeniyle ertelenme fikrinizde hemfikir olmadığımı,ama bir köşesine hayvanat bahçesi yapılması hususunda hemfikir olduğumu,,selamlar Zaten Adıyamana yapılan yatırım yok israf nedeniyle başka illere yapılan projeler iptal edilsin