MEMLEKET BÖYLE İDARE EDİLİYOR!

(Bağımsız Kürsü)

İşsizlik, yoksulluk başını almış gidiyor. Dolar, avro ve altın rekor üstüne rekor kırmaya devam ediyor. Fakiri-fukarası, işsizi, asgari ücretlisi, emeklisi, dar gelirlisi yine bunun faturası bize çıkacak diyip, ahlayıp-puflarken bazı araştırmalar, 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı 2 bin 445 TL- Yoksulluk sınırı 7 bin 77 TL olduğunu belirtiyor

Sayın Cumhurbaşkanımız, “Bu gün dünden daha güçlüyüz. Bunlar gelip geçici şeyler. Merak etmeyin, Türkiye bir yükselişte, dimdik ayaktayız.” Diyerek yüreklere su serpiyor!

Bunlar bizi aşan konular, bu ülkeyi yönetenlerden daha iyi bilecek değiliz! Ha! Yarın iğneden-ipliğe, doğalgazdan, elektriğe, benzinden, deftere-kaleme zam gelirmiş, bunlarda bir mesele değil, alıştığımız, sürekli yaşadığımız şeyler!

Biz biraz kendi meselemize bakalım, ADIYAMAN’A dönelim gelişmelere, geçmişimize, günümüze bir göz atalım.

Biz, COVİD-19'da başarılı gidiyorduk olmadı. Ortalık toz-duman, hastaneler sıkıntılı, zamanında alınmayan tedbirlerden dolayı, sağlık çalışanları endişeli! Her şeyi vatandaşa yükledik, zamanında yeterli tedbirleri alıp denetimlerin üzerinde duramadık. Aman vatandaşı incitmeyelim diye-diye bu hallere geldik. Buyurun şimdi işin içinden çıkabiliyorsanız çıkın, vatandaşın ne kadar incindiğini görün!

2019 YILININ MART ayında ihalesi yapılan KÖPRÜLÜ KAVŞAĞIMIZ açılacak. İhalenin üzerinden 18 ay geçmiş. İş bitimi için müteahhit firmaya 600 gün verilmiş, firma bu işi hızlı çalışarak 300 günde bitirmiş. Vatandaşı canından bıktırıp feleğini şaşırtınız ancak, 7-8 yıl önce planlanması gereken bu hizmet için, emeği geçenlere teşekkürler!

BUNLARDAN HABERİNİZ VAR MI?

AHMET AYDIN pandemi sürecinde Adıyamanlı vatandaşlara 131 milyon 144 bin 105 TL destek verildiğini açıkladı.

Bu şehirde Bin 236 lisanslı sporcu varmış,56 bin 737 sporcuya çıkartılmış.

Yaklaşık 20-25 yıldır gündemde olan ve 18 yılda da bir çözüme kavuşturulamayan, KARA DAĞDAN gelen sel sularını önleyecek kanalın ihalesi de yapılmış.

Bu arada sağlıkta nitelikli yatakta, 2023 Türkiye hedefinin üzerde olduğumuzu, sulama alanında da muazzam adımlar atıldığını da söylemiş.

Bunlar güzel gelişmeler değil mi? Var olsunlar- sağ olsunlar!

DEVAM EDELİM: Önce adı EĞRİÇAYI sonra VADİYAMAN oldu, şimdi de MİLLET BAHÇESİ.

YIL 2015 EKİM AYI; Dönemin belediye başkanı,” EĞRİÇAYINA start verildi ihalesi yapıldı, yapımı alan firmaya da yer teslimi de yapıldı derken;

YIL 2020 TEMMUZ AYI; 5 Yıl önce ihalesi yapılan eski adı EĞRİÇAYI, yeni adı MİLLET BAHÇESİ’NİN TOKİ tarafından ihalesinin yapıldığını AHMET AYDIN vatandaşa yeniden müjdeledi!

YIL 2014; Bir gazete manşeti, “Milletvekilinin ısrarı DEMİR YOLUNA evet dedirtti. 62 kilometre olacak DEMİR YOLUNUN yatırım tutarı 541 milyon TL. (Milletvekili Dr. Murtaza Yetiş)

Şimdi 3-4 senedir HIZLI TRENİ konuşuyoruz. Proje bedeli 7 milyarın üzerinde. 100 kilometre,35 kilometresi tünel olacakmış. Büyük para eskinin 7 katrilyonu, Adıyaman’ın öncelikleri arasında mı? Ne getirir ne götürür? Tabii ki, hesabı-kitabı iyi yapılmıştır herhalde. Biz, yolda büyüklerimizden daha iyi bilecek değiliz!

YIL 2018 NİSAN AYI; 300 yataklı KADIN DOĞUM VE ÇOCUK HASTANESİ NİN, 8 Ağustos 2018 de ihalesinin yapılacağı belirtildi. OLMADI!

2 Yıl sonra 9 MART 2020 de ihalesinin yapılacağı duyuruldu. İhale yapıldı, 6 Ay geçti yakında temelinin atılacağı söyleniyor.

Daha öncede belirtmiştim,2015’ de müjdesi verilen, 2017’ de bitirilmesi planlanan PANORAMA ve ARKELOJİ MÜZESİ yılan hikâyesine döndü!

OLMADI! 2018 Yatırım programına alınıp, 2019 Yılında bitirilmesi planlanlandı yine OLMADI! Adıyaman’ın tek insan odaklı bir projesi olan bu MÜZEDEN’DE bir haber yok. Hayaller suya düştü!

Bir takım kişiler söylüyor, ben de söyleyeceğim: Adıyaman için çok önemli bir yatırımdı. Türkiye’de 7 adet vardı. AHMET AYDIN’IN özel gayretleriyle, 8’incisi ADIYAMAN’A alındı. 2017 Yılın da hizmete girmesi planlandı, ÖĞRETMEN EVİ olarak da kullanılacaktı. YIL 2020’nin AĞUSTOS AYI, MİLLİ EĞİTİM HİZMET İÇİ EĞİTİM MERKEZİ, şimdi ne olduğu belli değil! Birileri tutturdu TURİZM MESLEK LİSESİ olsun diye! Yatırım amacından saptırıldı. Bir yetkili de nedenini izah etmedi! TURİZİM MESLEK LİSESİ olursa veya olmuş ise, bu memlekete çok yazık!

İşte! Böyle, güzel şeylerin yanında olsuzlukları da paylaştım sizlerle! Ne diyelim MEMLEKET BÖYLE İDARE EDİLİYOR!

YORUM EKLE