MAHKÛMLAR PERİŞAN, PERSONEL TEDİRGİN

(Bağımsız Kürsü)

1970 yılında faaliyete geçen, ADIYAMAN KAPALI CEZA İNFAZ KURUMU, 44 yıl sonra SAMSAT depreminden aldığı darbe ile çürük yapı ilan ediliyor!

O gün yapılan sözde güçlendirme ile tehlikeler içerisin de ELAZIĞ depremine kadar geliyor. 6.8 büyüklüğündeki depremden yediği darbeyle, kolonlar patlıyor, tehlike arz ettiği için de boşaltılıp mahkûmlar en yakın illere gönderiliyor!

Şimdi cezaevi boş, in-cin top oynuyor.

Kader mahkûmları gurbet ellerde, çoluk-çocuk ve aileleri perişan, birçok aile ekonomik sıkıntı nedeniyle, Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa cezaevlerindeki yakınlarını görmekte zorluk çekiyor!

Avukatlar "savunmada sıkıntı çekiyoruz, önemli zaman kayıbına uğruyoruz" diyor!

İşin ekonomik yönüne bakarsak, sırf personel maaşlarından ADIYAMAN’IN kayıbı yılda 24 milyon. Bir bu kadar da diğer masraflarla birlikte ADIYAMAN esnafının önemli bir ekonomik kayıbı var. Bu da çarkını zor döndüren ADIYAMAN esnafı için büyük para!

900'e yakın hükümlü ve tutuklu gurbet ellerde. Ailesi, kardeşi, babası, anası ile 8-9 bin mahkûm yakını endişe içerisinde perişanları oynuyor!

Personel, "aile düzenimiz bozuldu, bizleri başka illere göndermeyin, burada değişik kurumlar da görev verin herkesin ayrı-ayrı sorunları var" diyor!

Devlet "hayır olmaz, siz yetişmiş elemansınız zaten 7-8 aydır boş duruyorsunuz" derken, işler karmakarışık oluyor!

SAMSAT depreminden sonra yani 6 yıl önce, dönemin CUMHURİYET BAŞSAVISI “ADIYAMAN AÇIK VE KAPALI CEZAEVLERİ için yer teklifi yapıldı, bakanlık bu yerleri değerlendiriyor” diyor.

CEZAEVİ yapımına kim sevinir?

Hiç kimse!

Ancak, AK PARTİNİN GERÇEĞİ BU!

2002 yılında 60 bin hükümlü tutuklu varken, bu sayı 2019 yılın da 290 binlere çıkıyor!

2003 yılında öldürülen kadın sayısı 83 iken, 2019’da 474 oluyor.

Birçok alanda suç oranı yükseliyor CEZAEVLERİNDE yer kalmıyor, 15 kişilik koğuşlarda 30-35 kişi kalıyor!

AK PARTİ iktidarı, “ASAYİŞ BERKEMAL” diyip CEZAEVİ yapımına devam diyip hız veriyor!

2006 ile 2020 yılları arasında 161 bin kişi kapasiteli 196 CEZAEVİ yapılırken, şartlara göre en ihtiyaçlı illerden biri olan, ADIYAMAN bundan hak ettiğini alamıyor ve ortaya bu günkü olumsuz tablo çıkıyor!

Mahkûm perişan, personel tedirgin, ana, baba, çoluk- çocuk ne yapacağını bilmiyor, ekonomi boyutu da ayrı!

Siyasilerimiz bu kader mahkûmları için, üzerlerin de taşıdıkları sorumluluğun hakkını veremeyip, birçok konuda olduğu gibi bunda da sınıfta kalıyor!

Şimdi, ADIYAMAN CUMHURİYET BAŞSAVCISI BOZAN ÇEVİK “HACİHALİL KÖYÜNDE AÇIK CEZAEVİ VE KAPALI CEZAEVİ İLE BİRLİKTE 100 ADET LOJMAN YAPILACAĞINI, 4 BİN MAHKÛM VE BİN 500 PERSONEL BULUNACAĞINI, KISA SÜREDE İHALE EDİLECEĞİNİ" AÇIKLIYOR.

Bu CEZAEVLERİNİN yapımı en az 2-3 yıl sürer, bu günkü ve yeni kader mahkûmlarının perişanlığını gözlerinin önüne getirsinler siyasetçilerimiz  “EMPATİ” yapsınlar lütfen! 

KEŞKE, ADIYAMAN’A ne getireceği belli olmayan HIZLI TRENE harcadıkları zamanı bu 6 yılda CEZAEVİ için harcasalardı.

Bakın BİN 500 personel çalışacak. Bu, yılda yaklaşık 150 milyon ekonomik girdi demek. Bir bu kadar da diğer girdilerle birlikte, ADIYAMAN'IN yılda en az 300 milyon lirası çalındı, HABERİNİZ OLSUN!

YORUM EKLE