LASZLİO; "NEMRUT DAĞI MEZOPOTAMYA’NIN TACIDIR"

GAP Bölgesi gezileri kapsamında Adıyaman’a gelen Uluslararası Gazeteciler Federasyonu üyesi Yazar Laszlio Liszkai, başta Nemrut Dağı olmak üzere Adıyaman ilinde bulunan Kommagene Uygarlığı kalıntıların önemine değinerek; “Bana kalırsa Mezopotamya turları kesinlikle Nemrut'tan başlamalıdır" dedi.

LASZLİO;  "NEMRUT DAĞI MEZOPOTAMYA’NIN TACIDIR"

Uluslararası Gazeteciler Federasyonu (International Federation of Journalists – IFJ) üyesi yazar, Macar asıllı Fransız vatandaşı Laszlio Liszkai GAP Bölgesi gezisinde Nemrut Dağı’nda bulunan Kommagene Uygarlığı kalıntılarının önemine değindi.

Muammer Kaddafi ve benzeri aykırı liderler hakkında yaptığı röportajları ve yazdığı kitaplar ile tanınan Laszlio; "Mezopotamya turları Nemrut'tan başlamalı, Nemrut anıtsal alanı ve aynı uygarlığa bağlantılı diğer tarihi yerler insanlık için adeta Antik çağın kütüphanesi gibidir. Bir Taç gibi Mezopotamya’yı tepeden izlenmektedir. Bence Nemrut Dağı Mezopotamya’nın tacıdır, bu görüşümü yazacağım ve önereceğim. Bana kalırsa Mezopotamya turları kesinlikle Nemrut'tan başlamalıdır" dedi.

Eşi Jessenszky de, Adıyaman ili sınırlarındaki eserlerden adeta büyülendiğini ifade ederek; "Aynı zamanda dünyanın değişik ülkelerine VIP turlar düzenliyoruz, buraya gelme amacımız önümüzdeki yıl Mezopotamya’ya 6 ve 12 günlük VIP turlar düzenleyeceğiz, turlarımız Nemrut'tan başlayacak" diye konuşarak Nemrut’tan sonra Cendere Köprüsü ve Gerger Kanyonunun alternatif turizm için önemli turizm kaynağı olduğunu ve buralarda çektikleri fotoğrafları Avrupa'daki tur operatörlerine de tavsiye edeceklerini belirtti. (ADIYAMAN DOĞRU HABER)

adiyamandogruhaber

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER