KUYRUĞU GÖRÜNCE İÇİM "CIZ" ETTİ...

(Bağımsız Kürsü) 

Geçen hafta GÜNE BAKIŞ GAZETESİ önemli bir soruna imza atarak, manşete taşıdığı haberle bu kentin kanayan bir yarasına parmak bastı. Böylece basının kamuoyu oluşturma gücünü gösterirken, bu haber üzerine herkes seferber oldu. 


Çoktandır bu tür haberlere hasretiz. GÜNE BAKIŞ GAZETESİNİ yürekten kutluyorum. 


Haberi gazetesindeki köşesinden Eğitimci-Yazar aynı zamanda KENT KONSEYİ BAŞKANI SİNAN TEMEL destekleyip bir takım önerilerde bulundu. 

Ben ilk etapta haberdeki fotoğrafa bakınca, şaşırdım kaldım içim "cız" etti!


Bedava ekmek kuyrukları buralara kadar taşındı mı, bu kadar kalabalıklaştı mı?


Yazık bu memlekete "sen bunlara layık değilsin ADIYAMAN" deyip isyan ettim! 


MANŞETTEN verilen, “YER OLSA DERS ÇALIŞACAĞIZ” haberini okurken, bunun bir bedava ekmek kuyruğu olmadığını, geçlerin sabahın ilk ışıklarında koşturup uzak yerlerden gelerek ders çalışmak için, yer bulabilme sırasına girdiklerini öğrenince, bir UTANÇ TABLOSUYLA daha karşılaşmış oldum! 


Burası şehir merkezindeki İL HALK KÜTÜPHANESİ, yeni adıyla KOMMAGENE KÜLTÜR MERKEZİ...


(Neden ismi değiştirildi bir bilen varsa söylesin?) 


Yeni yapıldı, çağdaş ve modern. Sağlıklı bir çalışma ortamı olmayan gençlerimiz, buradan yer kapmak için yarış içerisinde. Kütüphane Etüt Merkezi olarak kullanılıyor. Yarınlarımızı emanet edeceğimiz gençlerimiz burada gelecekleri için, KPSS, LYS, LGS, TUS gibi sınavlara hazırlanıyorlar. 

ANCAK, 200 kişi bu kütüphanenin kitap okuma salonundan yararlanabiliyor. Bu nedenle de yer bulabilmek için sabahın erken saatlerinde yollara düşülüyor. 


Neyse ki,  GÜNE BAKIŞ'IN bu haberi üzerine bu ses duyuldu, BELEDİYE BAŞKANI, "5 merkezimiz ETÜT MERKEZİ olarak gençlerimizin hizmetindedir" derken, MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ "bütün okulların kütüphanesi yaz boyunca ders çalışmak isteyenlere açık olacak" dedi. 


Son 20 yıl içerisinde imkânların bol olduğu bir zamanda çocuklarımıza, gençlerimize, 33 mahallenin arasında belirleyeceklerimizi 10-15'inde günümüze uygun kütüphane, etüt merkezi, kreş gibi hizmetleri yapamamışız! 


Seçtiklerimizin, “ADIYAMAN’A ÇAĞ ATLATIK, ADIYAMAN'I BİR CAZİBE MERKEZİ YAPTIK, KOMŞU İLLERİMİZ BİZE GIPTA İLE BİZE BAKIP KISKANIYOR” gibi pembe nutuklarına hep YALAKALIK yaparak ayakta alkışlarsak, EL-PENÇE-DİVAN DURURSAK, hesap sormazsak işte böyle; gençlerimizi sabahın erken saatlerinde yollara düşürüp ders çalışabilmesi için sıra kapma yarışına sokarız! 


BAKIN, istenirse neler olur fazla detayına girmeyeceğim; 


ADIYAMAN’DA üç adet ESNAF KEFALET KOOPERATİFİ var. Ayrıca TİCARET VE SANAYİ ODASI, ESNAF BİRLİKLERİ ODASI, BORSA, ZİRAAT ODASI ve bir takım ekonomik durumu iyi olan STK’ lar var. Bunlarla birlikte içeride ve dışarıda iş insanlarımızla var...


ERDEMOĞLU ve KONUKOĞLU ailesine bugüne kadar iyi bir organize ile gidilseydi, son 5 yılda bugünkü değeriyle 2-3 milyona mal olacak en az 10 mahalle kütüphanesi, kreş, etüt merkezi yaptırılabilirdi.


STK’ların parası çok. Bunlar esnafın/tüccarın parası, milyonluk arabalara biniliyor, sınırsız para harcanıp yüksek maaş alınıyor, ellerini bu memleket için taşın altınına koyup bir öncülük yapsınlar! 


Peki, bu organizeyi kim yapacak, elini taşın altına kim koyacak? 


Tabii ki, Başta BELEDİYE BAŞKANI ve İLİN VALİSİ. ORTAK AKLA, VİZYON SAHİPLERİNE, TAKIM RUHUNA, ELİMİZDEKİ DEĞERLERE kıymet vermeyip, "hep ben bilirim" havasıyla yol almaya çalışırsak, işte böyle birde ders çalışma kuyruğuna İMZA atmış oluruz!


Mahmut TEKİN

YORUM EKLE