KUR'ANLA İLGİLİ İDDİALAR

Kur'anla ilgili birçok iddia ortaya atılıyor. Bu durum her ne kadar kötüymüş gibi görünse de aslında güzel gelişmelerdir. Bu durum, insanların artık Kur'an üzerinde yoğunlaştığına en açık delildir ve Allah'ın istediği de budur. Çünkü Allah herkesten Kur'an'ı önce sorgulamasını, sonra iman etmesini istiyor, Hz. İbrahim gibi...

Kur'anla ilgili ortaya atılan iddialardan biri de, Kur'an'ın Hz. Muhammed (S.A.V.) zamanında kitap haline getirildiğidir.

Kur'an'ın Peygamberimizin zamanında kitap haline getirilip getirilmediği, Peygamberimizin okuma yazma bilip bilmemesiyle de doğrudan bağlantılıdır. Ancak o konuda da farklı iddialar olduğu için ayrı bir tartışma konusudur ve bu yazının uzamasına sebep olur. O yüzden Peygamberimizin okuma yazma bilip bilmediği ayrı bir yazıda işlenecektir.

Öncelikle şunu sormak gerek:

Kur'an’ın Peygamberimizin zamanında kitap haline getirilip getirilmediği neyi kanıtlayacak? Kur'an'ın gerçekten Allah'ın kitabı olup olmadığını mı? Yoksa Peygamberimizin okuma yazma bilip bilmediğini mi?

Bu soruların cevabını tek bir soru cevaplıyor aslında. Kur'an'ın korunacağının sözünü veren kim?

Allah mı?

Peygamber mi?

Kur'an'ın korunmuşluğunu kanıtlamak için, Kur'an'ın Peygamberimizin zamanında kitap haline getirildiğini iddia ediyorsak, o zaman Kur'an'ı koruyacağına söz veren Hz. Muhammed'tir.

Kur'an'ın korunmuşluğunu kanıtlamak için, Kur'an'ın içindeki bilgileri dikkate alacaksak, o zaman Kur'an'ın korunacağına söz veren Allah'tır.

Bir kitabın korunup korunmadığını kanıtlamak istiyorsak, önce o kitabın korunacağına kimin söz verdiğini bilmemiz gerekir. Eğer böyle yapmazsak, kitabı gönderen ile iletenin yerini değiştirmiş oluruz ki; bu da, "biz Allah'a değil, elçisine güveniyoruz" demek olur. Bunun ne demek olduğunu da her müslüman bilir.

Kur'an'ı gönderen Allah olduğu gibi, O'nu koruyacak olan da Allah'tır. Kur'an'ın ne zaman kitap haline getirildiği, Kur'an'ı Allah'ın koruduğu gerçeğini değiştirmez.

"Hiç şüphe yok ki, Kur'ân'ı biz indirdik, elbette onu yine biz koruyacağız." (Hicr/9)

YORUM EKLE