KOŞUN, KOŞUN TOKİ EVLERİNE KOŞUN...

(Bağımsız Kürsü)

SAYIN BAŞKAN Dr. SÜLEYMAN KILINÇ AÇIKLADI: 

Vatandaşların acilen bir” KÜLTÜR SİTESİ” yapılması talepleri vardı. Bu isteği yerine getiriyoruz. Gerekli ön çalışmalar yapıldı, EĞRİ ÇAYI PARKININ bir köşesi uygun görüldü. İhalesi ve yer teslimi de yapıldı. Kimse endişe etmesin, yeşile bir zarar verilmeyecek, gerekirse bazı ağaçlar taşınacak. Orası gençlerimiz için doğası ile birlikte şirin bir cazibe merkezi olacak. 

TOKİ EV DAĞITIYOR!

Cumhuriyet Tarihinin en büyük Sosyal Konut Projesinden ADIYAMAN’DA hak ettiğini söke-söke aldı! Önce sana bin 750 adet yeter denildi, vekilimiz AHMET AYDIN hayır olmaz dedi. Bir gecede özel gayretleri ile bu sayı ADIYAMAN 500, KÂHTA 300, SAMSAT 100 olmak üzere, 2 bin 650 eve çıkartıldı! 

SAMSAT, GERGER, SİNCİK ilçelerimizde ki deprem evleri ne oldu bir bilen var mı? Hepsi bitirilip vatandaşın mağduriyeti giderildi mi? Yoksa halen KONTEYNERDE yaşamlarını sürdüren yurttaşlarımız var mı? 

Yaklaşık 15 yıldır lafı edilen bu şehirdeki KENTSEL DÖNÜŞÜMDEN ne haber, temeller atılıp duvarlar örülmeye başlandı mı? 

Ben bilmiyorum, bir bilen varsa çıksın açıklasın! 

Benim bildiğim, bir gecede TOKİ EVLERİNE 900 ev daha eklenerek sayının 2 bin 650 çıkartılarak 2 yıl içerisinde uygun peşinat ve taksitlerle dar gelirli ailelerin ev sahibi olacağı! 

Evet, 60 ve 85 bin peşinat ve 2 bin 280 lira ile 3 bin 187 lira taksitlerle 240 ay vadeli TOKİ evleri emrinizde! 

Yalınız yılda iki kez zammı unutma, sözleşmeden sonra hemen taksit ödemeleri başlayacak, hem ev kirası ödeyeceksin hem de TOKİ taksitlerini. 20 yıl kimseye satamayacaksın, evlerin metrekare ölçüsü kesin değil. Proje ihalesi yapıldığında kesinleşecek! 

Ev almak istemiyorsan “SOSYAL DEVLET” fırsatı ayağına getirmiş, ARSANI al keyfine göre kendi evini kendin yap! 

350 ve 500 metrekare arsalar da hazır fiyatlarda fena sayılmaz! Küçükler 192 bin,  büyükler 350 bin lira. Taksitlerde uygun, hem ARSA taksiti ödersin hem de biraz sıkıntı çekersin ama istediğin şekilde zevkine göre evini yaparsın! 

TÜRKİYE’DE İCRA DOSYASI sayısı 25 milyonu aşıyormuş, bunları pek dert etme,  “SOSYAL DEVLET” bunları hal eder. Öyle geçinemiyoruz deyip feryat edenlere de pek kulak asma! 

BAK, SAYIN BAKANIN ÖNERİLERİNİ DE İYİ DİNLE:

Param yok deme, SAYIN BAKAN deneyim ve tecrübelerini karşılıksız olarak bize açıklıyor. Bu devirde karşılıksız bir şey var mı? BAKAN DİYOR Kİ; “ BEN ÖĞRENCİYKEN GARSONLUK YAPTIM”   “SİZDE BİRAZ DİŞİNİZİ SIKIN, EŞTEN DOSTTAN BORÇ ALIN, EK MESAİ YAPIN GEREKİRSE SU SATIN, SİMİT SATIN” Ev sahibi olun!

BAKANIN bu” KIYAĞINI” unutmayın, koşun TOKİ EVLERİNE koşun!

Şimdiden TOKİ EVLERİMİZ hayırlı uğurlu olsun. İki yıl sonra TOKİ EVLERİNDE buluşuruz İNŞALLAH!

Mahmut TEKİN

YORUM EKLE