KIYAMETİN SAATİ...

Hz. Muhammed Kıyamet Saatini Biliyor muydu?

Ne zaman gelip çatacak diye kıyamet saatini soruyorlar sana. De ki: “Ona ilişkin bilgi Rabbim katındadır. Onu, vakti geldiğinde belirginleştirecek olan yalnız O’dur. Göklere de yere de ağır gelmiştir o. O, size ansızın gelecektir, başka değil.” Sen onu iyice biliyormuşsun gibi sana soruyorlar. De ki: “O’na ilişkin bilgi Allah katındadır, fakat insanların çokları bilmiyorlar.” Araf 187

"Kıyamet saatine ilişkin bilgi, Allah’a bırakılır."
Fussilet 47

"O kıyamet saatine ilişkin bilgi Allah katındadır."
Lokman 34

İnsanlar sana kıyametin saatinden soruyorlar. De ki: 'Ona ilişkin bilgi Allah katındadır.' Ne bilirsin, belki de o saat yakındır!"
Ahzab 63

"O saatten soruyorlar sana, 'gelip demir atması ne zaman?' diye. Nerede sende, onu hatırlatacak şey! Ona ilişkin bilginin sonu Rabbine varır."
Naziat 42-44

Ayetlerden gördüldüğü üzere Hz. Muhammed ne gaybı bilir, ne kıyamet saatini, ne de herhangi bir mucizesi vardır. Hatta ısrarla şunu vurgular:

De ki: “Ben, resuller içinden bir türedi değilim! Bana ve size ne yapılacağını da bilmiyorum. Bana vahyedilenden başkasına da uymam! Ve ben, açıkça uyaran bir elçiden başkası da değilim.”
Ahkaf 9

De ki: “Ben kendi nefsime, Allah’ın dilediğinden başka ne bir yarar sağlayabilirim ne de bir zarar verebilirim. Eğer gaybı biliyor olsaydım iyilik ve güzelliği elbette çoğaltırdım. Bana kötülük dokunmamıştır bile. Ben, inanan bir topluluk için bir uyarıcı ve müjdeciden başkası değilim.” Araf 188

De ki: “Ben kendime bile Allah’ın istediği dışında bir zarar verme yahut yarar sağlama gücünde değilim…"
Yunus 49

Mehmet Tırpan

YORUM EKLE