KÂHTA KAYMAKAMI VE BELEDİYE BAŞKANINA SESLENİYORUM!

(Bağımsız Kürsü)

VEKİLİMİZ ABDURRAHMAN TUTDERE feryat ederek, “SİZİN HİÇ Mİ VİCDANINIZ, MERHAMETİNİZ YOK” diyerek, KÂHTA ilçemizdeki, iki engelli çocuğu ile yaşayan ailenin elektriğinin kesilip mum ışığına mahkûm edilmesini gündeme taşırken;

EVET, aynı günlere denk geliyor, o sırada 24 yaşındaki YALOVA doğumlu, hemşirelik okumuş ÇAĞLA ALTUNKAYA, İSTANBUL AKMERKEZDE satışa sunulan “AİR DİOR” ayakkabılarından 2 çift sipariş vermiş, her bir çift ayakkabının bedeli 240 bin liraymış. “ÇAĞLA HANIM” 2 çift ayakkabı için tamı-tamına 480 bin lira ödeme yapacakmış!

Kimmiş bu ÇAĞLA ALTUNKAYA, bir ara ünlü televizyoncu ACUN ILICALI ile görüntülenmiş ve magazin basınında da gündem olmuş!

PEKİ, bizim borcundan dolayı elektriği kesilip karanlığa mahkûm edilen FAHRİYE GÜNGÖR teyzemiz kim?

KÂHTA ilçemizde, 2 engeli çocuğuna hem analık, hem de babalık yapan yüzde 70 görme engelli, 70 yaşlarında eli öpülecek bir ANA!

Bir yerde, bir emeklinin 87 aylık yani,7 yıllık maaşını, 480 bin lirayı bir defada  “CAKA” satmak için 2 çift ayakkabıya verenler;

Bir yerde de borcunu ödeyemediği için elektriği kesilip icraya verilen ve bir de üstelik 7 bin lira faiz istenen karanlığa gömülmüş 3 kişilik, 3’ü de engelli bir aile!

İŞTE, AVRUPA'NIN KISKANDIĞI TÜRKİYE’DE MADALYONUN HER İKİ YÜZÜ!

EVET, BASIN haber yaptı, VEKİLİMİZ TUTDERE TÜRKİYE gündemine taşıdı, KAYMAKAM bu utanç tablosunun karşısında girişimlerde bulundu ve bu engelli ailenin borcunu AKADEŞ af edip, elektriğini bağlayıp mum ışığından kurtardı.

ŞİMDİ BURADAN SESLENİYORUM;

Basından takip ettiğim kadarıyla, KÂHTA’NIN çalışkan ve başarılı KAYMAKAMI SELAMİ KORKUTATA ile değerli dostum BELEDİYE BAŞKANI İ.YUSUF TURANLI ve KAHTA’LI iş insanlarına;

BASINA yansıyan FOTOĞRAFA bakılınca, bu 3 engelli kişinin yaşadığı ev yürekler acısı. Düzensiz, sağlıksız, günün şartlarına uygun olmayıp, engelli insanların yaşamını kolaylaştıracak hiçbir şey görünmüyor.

Gerçekten durum fotoğraftaki gibi ise, FAHRİYE TEYZENİN evine de hep birlikte kolları sıvayıp bir çeki düzen vermek gerekiyor. Onların sevinci, onların mutluluğu hepimizin mutluluğu olacaktır!

MAHMUT TEKİN

YORUM EKLE