KARAR VERİN, OSB’DE YER VAR MI?

AK Parti Adıyaman İl Başkanı Sayın Mehmet Dağtekin’in önceki gün sosyal medya hesabından paylaştığı bir gelişmeyle sevindik…

Adıyaman ve çevre illere yaptıkları yatırımlar ve hayırlara vesile çalışmalarla göz dolduran Erdemoğlu Ailesi bir kez daha güzellik göstererek ilimiz şehir merkezine tesis kurma kararı almış… Adıyaman Organize Sanayi Bölgesi (OSB)’de yer tahsisi yapılmış, OSB Başkanı Sayın Abdulkadir Çelenk’le birlikte protokolü de imzalamışlar…

Tanıyan ve duyan herkesin rahmet dualarıyla andığı merhum işadamı Mehmet Erdemoğlu’nun örnek kişiliğini aratmayan oğlu Sayın Ali Erdemoğlu ve aile fertlerinin Adıyaman şehir merkezine dev bir Merinos üretim tesisi kuracağını ve binlerce işsize ekmek kapısı açacağını bir yıl önce duymuştum.

Yetkili ağızlardan teyit edilmediği için bu bilgiyi yazmamış, beklemiştim.

Erdemoğlu Ailesinin bu güzel gelişmeye vesile olmasından dolayı Sayın Ali Erdemoğlu şahsında Erdemoğlu Holding ile Merinos AŞ yönetici ve çalışanlarına selam ve saygılarımla teşekkür ediyorum.

Bugün de haftalık basın açıklamalarından birini sosyal medya üzerinden canlı yapan Adıyaman Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Başkanı Sayın Zeki Dişkaya’nın konuşmasını dinledim.

Sayın Dişkaya, özetle bu gelişmeye (benim gibi) çok sevindiğini, vesile olanlara teşekkür ettiğini, tahsis edilen alanın 140 dönüm yani 140 bin metrekare olduğunun altını çizerek; “Daha önce de onlarca işadamının yatırım yapmak üzere yer istediği Adıyaman OSB’de yer yok denilirken neden ayrım yapıldığının açıklanmasını istiyorum” diyerek daha önceki yatırımcıların neden çevre illere kaçırıldığını, yer olduğu halde onlara neden “yok” denildiğinin ve bu davranışın Adıyaman’ın gelişmesine zarar verdiğini, yetkililerin suç işlediğini ifade etti…

Sahi, bir türlü anlayamadık; Adıyaman OSB’de yer var mı, yok mu?

Yoksa bu 140 dönümlük alanı nereden ürettiler, yan taraftan arazi mi eklediler, yoksa vardı da yatırımcılar arasında ayrım mı yapıldı?

Sayın Dişkaya’nın açıklamasında önemli gördüğüm bir noktaya da değinmek isterim; Adıyaman OSB’deki bazı yerleri elinde bulunduranların kendileri işletmek zorunda olduğu halde kiraya verdiği doğru mu?

Sayın Abdulkadir Çelenk başta olmak üzere konuyla ilgili tüm yetkililer; özellikle Sayın Valimiz Mahmut Çuhadar, hükümeti temsilen Sayın Milletvekillerimiz ve diğer yöneticilerimiz lütfen artık bir karar verin, Adıyaman OSB’de yer var mı, yok mu?

Bunca ekonomik krize rağmen Adıyaman’a yatırım yapmak isteyenlere net bir açıklama yapılması ve eğer yer varsa çağrı yapılması gerekiyor? İŞKUR verilerine göre ilimizde iş bekleyen 34 bin 843 kişi var, bunun yanı sıra çeşitli nedenlerle çalıştığı işi değiştirmek isteyen yani çalışıyor görülüp de iş arayan binlerce insan var, bizim için Adıyaman’a “bir çivi çakan” herkes eşit olmalıdır; yatırımcıların nazlı olduğunu lütfen unutmadan kararlı bir çalışmayla soruna çözüm bulunmalıdır.

Bu vesileyle Adıyaman için yıllardır düşünülen ikinci OSB çalışmasının ne aşamada olduğunun da lütfen açıklanmasını talep ve temenni ediyorum.

Mehmet Emin DANIŞ

YORUM EKLE