KADIN ADAYDAN NAİF AÇIKLAMA...

Mayıs 2023 seçiminde milletvekili olmak isteyenlerin yarışı hızlı başladı.


Bütün siyasi partilerin Genel Merkezlerinde yaşanan başvuru koşturmasının hemen ardından bütün talipler sahaya iniyor.


Bu konuda bir gazeteci olarak bana gönderilen açıklamaları inceliyorum, haber değeri gördüklerimi de okuyucularıma sunacağım. Bunun dışında tanıtım amaçlı köşelerimizdeki reklâm kısımlarımız da aday adaylarına açık.


Seçim konulu ilk köşe yazımın konuğu AK Parti Adıyaman Milletvekili Aday Adayı Halime Kısayol.


Onun bu köşe yazısına konu olma sebebi de Basın ve Kamuoyu'nun dikkatine sunduğu kısa açıklaması.


Bazı aday adayları gibi bize "kendi yazdığı ve kendini öven" hazır haber metni göndermediği için Halime Kısayol'un gayet naif yani "açık yürekli" ve "yapmacıksız" açıklamasını size sunuyorum. 


Okuduğunuzda siz de göreceksiniz ki, Halime hanım diğer bazı aday adayları gibi kendi yazdığı, haber yazım kurallarına bile uymayan "kendini öven" bir metinle gazetecilerin işine burnunu sokmamış. Kendine sahte vasıflar eklememiş, bazıları gibi sahte gözyaşı dökmeden olduğu gibi duru, saygılı, açık yürekli bir bildiriyi bizlerin dikkatine sunmuş.


Helal olsun. Bildiride seçtiği kelimelerle bizlere ve vatandaşlara gösterdiği saygı dolayısıyla teşekkür ederim.


Özellikle de düne kadar görünmeyen, yaralı parmağa merhem sunmamış birileri gibi "sanki kurtarıcıymış" gibi yağıp gürlemeyen Halime hanımın açıklaması şöyle:


BASINA VE KAMUOYUNA


Sevgili Adıyamanlılar,


Maalesef 6 Şubat tarihinde meydana gelen ve halen de artçılarıyla devam eden depremlerin, son olarak da bugün Adıyaman'ımız ve komşu illerde yaşanan sel felaketinin acılarının sarılmaya çalışılan günlere denk gelen 2023 seçimlerinde ben de ilimizi temsil etmek üzere Milletvekili Aday Adayı oldum.


Böylesi keder dolu günlerde elbette politika konuşmak ve yapmak uygun değildir, en azından ben böyle düşünüyorum. Bu nedenle Aday Adaylığım sürecinde başka politik çalışma yapmayacağımı belirterek sadece durum hakkında kamuoyunu bilgilendirmek üzere bu açıklamayı yaptığımın bilinmesini istiyorum.


Allah ilimize ve ülkemize hayırlı olanı versin. Bu vesileyle Şehitlerimize rahmet, halkımıza sabır diliyorum.


Halime Kısayol
AK Parti Adıyaman Milletvekili Aday Adayı

YORUM EKLE