İYİ PARTİNİN ARTAGAN PROJESİ

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in yaklaşık 2.5 ay önce açıkladığı ARTAGAN PROJESİ nedense yeterince tartışılmadı, yorumlanmadı ve haber sitelerinin satırları arasında unutulmaya yüz tuttu.

İktidar Partisinin en küçük bireyinin bile açıklamalarını günlerce tartışıp yorumlayan, dilden dile nakleden güzide (!) basınımız maalesef gelecekte iktidara tailp olup anketlerdeki yüzdelik dilimini her geçen gün arttıran İYİ Parti Genel Başkanının “ülkemiz için hayati önem taşıyan bir ekonomik model” önerisini gündeminde tutmadı…

Bizlerin haklı olarak “yandaş medya” olarak gördüğümüz malum basın-yayın organlarının bu gibi tavırlarının günü geldiğinde iktidarın değişmesi durumunda sona ereceğinden ve bu defa da İYİ Parti’ye sarılacaklarından şüphem yok ve bu acı gerçek nedeniyle üzgünüm ki meslektaşlarım bu sıfatı kendi tutumlarıyla kendilerine yapıştırdılar…

Düşünün ki, ülkemizde iktidara talip parti sayısı bir elin parmaklarını geçemiyorken ve ekonomik anlamda zor günler geçirmemize rağmen silkinip kendine gelmesi gereken toplumun aydınlanmasının en önemli vesilesinden biri olan medyanın üst düzey yöneticileri böylesi hayati projeleri bile topluma sunmakta isteksiz, geminin batması durumunda kendilerinin de boğulacağından bihaber bu sektörün gizleme çalışmaları da boşa gidecektir.

Şurda 2023’e ne kaldı ki? Bu millet sandık başında yeni bir hükümetin oluşumuna yönelik tavrını gösterek ve belki de yandaş medyanın görmezden geldiği muhalefet partilerini iktidara getirecek veya iktidar ortağı yapacaktır. Ülkemizi 20 yıldır yöneten AK Parti’nin yeniden iktidar olması durumunda bile “ülke ekonomisine fayda vereceği düşüncesiyle uygulaması muhtemel bir öneriyi sizlere buradan anlatmak istedim.

Benim ve benim gibi düşünenlerin önceliği iktidar-muhalefet çekişmesi değildir, olmamalıdır. Partiler de insanların kaderini yaşar ve günü geldiğinde tarihteki yerini alacaktır ama Türkiyemiz “Allah'ın izniyle” ilelebet yaşayacaktır.

Kendileri iktidara gelmezse bile İYİ Parti veya diğer görüş/öneri sahiplerinin model önerilerinin gündemde kalması, tartışılması ve kabul görmesi durumunda hükümetler tarafından uygulanması gerekmektedir. Çünkü her gün hızla değişen dünya düzeninde güçlü ve müreffeh bir ülke olmamız için bencil ve partizan tavırlardan vazgeçilmelidir.

Sayın Akşener’in “artan, bereketli” anlamına gelen ARTAGAN kelimesiyle isimlediği ekonomi modeli ise özetle şöyle;

Gelir İdaresi ARTAGAN ismiyle faaliyete başlayacak. Teknolojik ve altyapısı güçlendirilmiş bir merkezi sistemde buluşacak tüm ekonomik veriler (alım-satım, transfer, çek, senet, değerli kağıt işlemleri dahil) buradaki dijital programlar sayesinde kayıt altına alınacak, binlerce uzman tarafından denetlenebilecek ve böylece vergi adaletsizliğine neden olan kaçaklar denetim altına alınmış olacak, vergide adalet sağlanacak.

Artagan'ın, devlet bütçesine, 300 milyar liranın üzerinde bir kaynak sağlarken, finansal sistemine de, 500 milyar liranın üzerinde ek mevduat sağlayacağını belirten Akşener, sözlerini şöyle sürdürüyor:

"Türkiye'nin 2021 yılı bütçesinin, 1.1 trilyon lira gelir hedeflediğini düşündüğümüzde, bu rakamların, ne kadar büyük bir zenginlik anlamına geldiğini daha iyi kavrayabiliriz. Artagan kesinlikle bir mucize reçete değil. Bu zenginliği açığa çıkarmak için, mucizelere ihtiyacımız yok."

Sorunlarımızın çözümüyle ilgili bu ve benzeri çözüm önerilerinin parti veya kişi ayrımı yapılmaksızın değerlendirilmesi dileğiyle...

Mehmet Emin Danış

YORUM EKLE
YORUMLAR
Nejla Özelçi
Nejla Özelçi - 3 yıl Önce

Özellikle Adıyaman halkımız bana dokunmayan yılan bin yaşasın misali öylesine yaşıyor.Oysa artık ailelere dokundu ,ceplere dokundu ve sonuç ekonomik sıkıntılar işsizlikler aile içerisinde şiddetlere ve boşanmalar neden oldu.Gençlerimizin umutları hayalleri gelecekleri yok oldu .Hala bu gerçeklerle yüzleşmeyen yandaş medyalar devam ediyorsa ,görmezden geliyorsa söylenecek birşey yok .Dileğimiz medyanın tarafsız olmasıdır.Adıyamanın çevresindeki bütün illerden geri kalması hakkımızı aramamak bana neciliktir .Bu şekilde biz hep gerilerde kalmaya mahkûm olacağız. Sayın Meral Akşener Hanım'ın projesi Ülke yararına olacaktır buna benzer birçok projeler halkın faydasınadır.Mehmet Emin Danış bey yüeğinize sağlık teşekkür ederim

Ömer KOPARAL
Ömer KOPARAL - 3 yıl Önce

İyi parti Allah’ın izni ile iktidar olacaktır yalaka basın o zaman MERAL Akşenere yağcılık yapacaklardır