İŞTE DİYARBAKIR, İŞTE ADIYAMAN!

(Bağımsız Kürsü)

Kayyum tarafından yönetilen Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Havalimanı Yolu üzerinde birtakım peyzaj çalışmaları yaparak, belli yerlere şehirle özdeşleşmiş figürlerin maketlerini koydu.

Başta karpuz içerisindeki çocuk, halay çeken folklor ekibi, Diyarbakır'ın meşhur kadayıfını gösteren heykel ve hasır bilezik gibi bazı maketler beğenilmedi, çok büyük tepkiler aldı.

Bazı basın ve yayın organları ile birlikte, birçok medya hesaplarından düzenleme eleştirildi; “ESTETİKTEN YOKSUN”, “UCUBE”, “REZALET” gibi deyimlerin yanı sıra DİYARBAKIR’LA hiçbir alakası olmadığı belirtildi.

Şehir kenetlendi, birlik ve beraberlik örneğini sergiledi, çeşitli yorumlar yapıldı.

AK Parti Merkez Karar Yürütme Kurulu Üyesi Abdurrahman Kurt bile kayyuma karşı; “KARPUZ İÇİNDEKİ ÇOCUĞU ÇOK MU ARADINIZ? GÖRÜNCE ÜRKTÜM, BİRAZDA KORKTUM.” diyebildi.

Kimileri karpuz içindeki çocuk heykelini “ÇİFTLİK BANK TOSUNCUĞUNA”, kimileri “KUZEY KORE LİDERİ KİM JONG-UN’A benzetti.

Birçok siyasi parti ve STK’lar tepkilerini açıkça dile getirip bu heykellerin kaldırılmasını isterken, VALİ “DALGA” geçer gibi , “BEBEĞİN YAŞI BÜYÜK DEĞİL, İKİ TANE DİŞİ VAR. BEBEKLER BİR BİRİNE BENZER” dedi. Bir nevi kaldırmayacağını ima etti.

SONUÇ NE OLDU; DİYARBAKIR'IN birlik ve dayanışması karşısında VALİ, kibarca “DUYARLILIK VE YAPICI ELEŞTİRİLER İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM” diyerek maketleri kaldırdı.

İŞTE DİYARBAKIR!

BİR DE ADIYAMAN'A BAKALIM:

KALE gitti, kaledeki kentin mimari dokusu korunamadı. KABALTI bir çırpıda yerle bir edildi.

İlginç bir yapı olan KASAP PAZARINI şimdi kimse bilmez.

Şimdi elimizdeki tek tarihi mekân TUZ HANINI, orası da OTEL yapılıp vatandaşa kapıları kapatılacak.

TARİHİ ÇEŞMELERİMİZ elimizden giderken, 60 yıllık VALİ KONAĞI yıkılıp yerine 9 katlı beton yığınları dikilecek.

ADIYAMAN’DAN SES YOK!

“Nerede, o avlulu, örtmeli, çıkmalı evler, şehrin kimliğini yansıtan o güzelim sokaklar” desek, kim bilir?

SES vermeye- vermeye bu memleket neler- neler kaybetti, halende kaybetmeye devam ediyoruz.

VELHASIL, bu memleket birlik ve beraberliğini gitgide bir tarafa bırakmaya başladı. Sorgulamaz, teslimiyetçi, biat eden bir ortama itildi. Toplumsal duyarlık diye bir şey kalmadı!

VALİ yaparsa, SİYASİLER nutuk atarsa, “biz yaptık oldu-bitti” denilirse, “ALLAH CANINIZA SAĞLIK VERSİN, İYİ Kİ VARSINIZ, BİNLERCE TEŞEKKÜRLER” sesleri çok yükselmeye başladı.

İŞTE DİYARBAKIR, İŞTE SES VERMEYEN BİR ADIYAMAN!

NE DİYELİM, ALLAH SONUMUZU HAYREYLESİN!

YORUM EKLE