İSTANBUL SÖZLEŞMESİNE DAİR...

Malum olunduğu ve gazetemizde yayınladığımız haberde de ifade ettiğimiz gibi İstanbul Sözleşmesi olarak bilinen “Kadınlara Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye İlişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesi”, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan 3718 sayılı kararla feshedildi.

Resmi Gazetenin 20 Mart 2021, (Cumartesi) tarih ve 31429 sayılı yayınında yer alan karaname ile feshedilen İstanbul Sözleşmesi 11 Mayıs 2011 tarihinde Türkiye adına imzalanmıştı.

Bu sözleşme, çeşitli kişi ve gruplar arasında yıllardır tartışılıyordu. “Doğru ve uygulanması gerek” diyenler de vardı, “hayır uygulanmamalıdır, çünkü yanlıştır” diyenler de vardı…

Toplumsal her konuda olduğu gibi bu konuda da bardağı taşırararak karşıt görüşere hakaret ve hatta küfürüler yağdıran cahiller olduğu gibi “düşünce özgürlüğü sınırları dahilinde seviyeli, düzgün ve saygın ifadelerle inandığı doğruları anlatanlar da yok değil.

İşte, bunlardan birisi de aynı zamanda Gazetemizde köşe yazıları da yayınlan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 20. Dönem Adıyaman Milletvekili (her ne kadar resmi anlamdaki Milletvekilliği görevini 1999 yılında tamamlamışsa da halen seçildiği ilk günden beri halktan aldığı “Millet Vekilliği” görevini halen her ortamda sürdürmeye devam eden Sayın Celal Topkan da sosyal paylaşım sitelerinde yer alan bir yorumumu gayet nazik ifadeleriyle cevaplamış.

Sayın Celal Topkan’ın yorumu şöyle;

“İSTANBUL SÖZLEŞMESİ

Allah kadın ve erkekleri eşit olarak yaratıyor. Yarattığı kulları arasında kadın-erkek ayırımı yapmıyor. Erkeklere üstünlük ve ayrıcalık tanımıyor. Kadın, kadın ve erkekleri doğuran, insanların varlık kaynağıdır.

İstanbul Sözleşmesi, kadın erkek eşitliğini, kadın ve erkek arasında ayrım yapılmamasını savunan uluslararası bir sözleşmedir.

İstanbul Sözleşmesine karşı çıkmak ve iptal etmek, kadın-erkek eşitliğine karşı çıkmaktır. Erkeklerin üstünlüğünü savunmak, ekeklerin kadınları horlamasını, aşağılamasını, öldürmesini savunmaktır. Allah'a inanmamaktır. Allah'ın insanları eşit yaratmış olmasını kabul etmemektir. Allah'a karşı gelmektir.”

Benim bu konudaki görüşüm ve Sayın Celal Topkan’a hitaben yazdığım cevap da aşağıdaki gibidir:

(Sayın) Celal Topkan, Abi;

Dini anlamda söyledikleriniz yüzde yüz doğru ancak zaten dinen eşit sayılan kadın ve erkeğin eşitliğini Avrupa'nın dayattığı sözleşmeyle koruyacak kadar dini bilgi ve inançtan yoksun olan insan müsveddesi katillere sözleşme değil akıl ve vicdan gerekir.

Bu sözleşme 2011 yılından beri yürürlükte ve kadınları koruyacağına daha çok ölümlerine sebep oldu.

Bu sözleşme bizim geleneksel ve dinsel inancımıza aykırı başka sorunlara neden oldu.

“Eşitlik” ve “özgürlük” gibi sloganlara sığınan ahlaksızlar eskiden utana-sıkıla ve yasalara ve de elbette ki sokak baskısına dayalı bir çekingenlik sınırlarına göre kendi özgür tercihlerini "gizlice" yaşıyor ve çoluk-çocuklarımıza kötü örnek olmuyorlardı.

Kim nasıl isterse yaşasın ama genel ahlak ve yasalara uymalıdır.

"Ben orospuyum", "ben ibneyim" gibi terbiyesiz sloganlarla sokaklarda sevişen ahlaksızlar binlerce yıllık Türk ahlakına ve 1500 yıllık İslam geleneğine (ki yaradılışın ilk anından beri süre gelen tüm hak dinlerin emir ve yasaklarına) aykırı davranıyorlardı.

Sosyal arenadaki paylaşımımda da belirttiğim gibi bu sözleşmenin iptalini "İSABETLİ BİR KARAR" olarak değerlendirerek yeniden burada ekliyorum ki;

"Geç de olsa alınan bu karardan dolayı Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı tebrik ediyorum.

Ama bununla beraber;

Umarım hırsız, arsız, düzebaz, dolandırıcı, görevi kötüye kullanma, ihaleye fesat karıştırma, kamu malına zarar verme, kamudan aldığı yetkiyi menfaat için kullanma, şantajcı, sapık, tefeci, rüşvetçi, fesatçı, katil, zorba ve zalim gibi toplum genel ahlakına aykırı davrananlara yönelik sert kanuni tedbirler de en kısa zamanda alınarak uygulamaya konur."

YORUM EKLE
YORUMLAR
Celal Topkan
Celal Topkan - 3 yıl Önce

Sayın Danış, deney gözlem yaparak,
Sebep sonuç ilişkisi kurarak,
Yaptığınız yorum ve değerlendirme, gelecekte yapılması gerekenlere yönelik yaptığınız öneriler, takdire değer, anlamlı ve önemlidir. Kutluyorum.

Mehmet pakır Adıyaman
Mehmet pakır Adıyaman - 3 yıl Önce

İstanbul sözleşmesi biz Müslümanlara ör ve adet lerimize kabul edilmeyecek kadar ters

Ebubekir Aytekin
Ebubekir Aytekin - 3 yıl Önce

İsabetli cevabınızdan dolayı sizi tebrik ediyorum sayın M. Emin Danış.