HERKES, KAZMA-KÜREĞİNİ ALMALI

İçişleri Bakanlığına bağlı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD’ın genel uyarısını kapsayan haberi tüm medyadan olduğu gibi Adıyaman Doğru Haber Gazetemizden de okumuşsunuzdur.

Malumunuz, Adıyaman’ın yüksek rakımlı ilçe ve köylerinde her yıl bu mevsimde etkili olan ancak Adıyaman şehir merkezinde uzun süredir beklenen kar nihayet 18 Ocak 2022, Salı günü yağmaya başladı. Kısa sürede yer yer 1 metreyi bulan bu son kar il merkezine yıllardır yağmayan ve özlenen bir orandaydı; hatta bazıları “100 yıldır böylesi görülmedik” diyerek konuyu özetlemeye başladı.

Kaç yıldır bu kadar kar görmedik bilemem ama özellikle şehir merkezinde ulaşım anlamında kaos yaşamaya başladık. Diğer ilçe ve beldelerde alışkın olunan bu durum doğal olarak alışmamış olan şehir merkezindeki vatandaşların sabrını taşırmakta gecikmedi.

Zaten genel anlamda “olumsuz” not alan Adıyaman Belediyesi bu konuda da sert tepkiler içeren sosyal medya yorumlarıyla adeta “kartopuna” tutuldu.

Belediye Başkanı Süleyman Kılınç’ın, “Başkan Yardımcıları ve Birim Müdürleriyle beraber tam kadro sokaktayız” şeklindeki açıklamasına rağmen maalesef aradan geçen üç gün içerisinde henüz şehir merkezindeki kaldırımlarda bile yürüyüş alanları açılamadı, ara sokaklarda kar birikintileri ise donmuş durumda.

Bunun yanı sıra İçişleri Bakanlığı, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD’ın son genel uyarısını da dikkate alırsak özellikle yoğun kar, tipi ve buzlanmaya alışkın olmayan Adıyaman Şehir Merkezinde daha da olumsuz şartların gelişme ihtimali söz konusu.

Zira Balkanlardan gelecek olan yeni hava akımına göre yeni bir kar yağışıyla ve ardından tipi ve buzlanmayla karşı karşıya olduğumuz görülüyor.

Bu durumda “siyasi eleştiri ve rekabetin zamanı değil” demekte fayda görüyorum. Adıyaman Belediyesi’nin dolayısıyla Başkan Dr. Süleyman Kılınç’ın başarılı olup olmadığına dair notu en yakın seçimde vermek üzere herkesi oluşabilecek genel bir afete karşı yardımlaşmaya davet ediyorum.

Moral ve motivasyonumuzu bozmakla kimse fayda görmeyecektir. Bu gibi olumsuz afet hallerinde siyaset yapılmaz, yapılmamalı. Elbette becerilemeyen bir çalışmayı da becerilmiş gibi yansıtmamalıyız, Belediye yöneticileri de siyasetçiler de vatandaş olarak bizler de gerçekçi ve sabırlı bir yardımlaşmayla el-ele vermeliyiz ki, doğamız için oldukça faydalı olan kar yağışından zararsız ve hatta mutlu bir şekilde çıkalım.

Bana kalırsa, eskiden olduğu gibi kazma-küreği alıp kapımızın önünü temizlemekte daha fazla geç kalmamalıyız.

Mehmet Emin Danış

YORUM EKLE