VALİ ÇUHADAR İSTİFA ETTİ...

Yaklaşık 3 yıldır Adıyaman'da görev yapan Vali Mahmut Çuhadar, deprem sonrası gelişen tartışmalar nedeniyle istifa etti.

VALİ ÇUHADAR İSTİFA ETTİ...

Cumhurbaşkanlığının 9 Haziran 2020 tarih ve 2020/274 sayılı Valiler Kararnamesi ile Mülkiye Başmüfettişi iken Adıyaman Valiliği görevine atanan Vali Mahmut Çuhadar, deprem sonrası yaşananlar nedeniyle görevinden istifa etti.


Vali Çuhadar'ın veda mesajı şöyle; "Yaklaşık 3 yıldır yürütmekte olduğum Adıyaman Valiliği görevimden yaşadığım sağlık sorunları sebebi ile affımı talep etmiş bulunmaktayım. 06 Şubat 2023 tarihinde yaşadığımız deprem felaketinin yaralarını devlet ve millet dayanışması ile sarılacağına dair inancım tamdır. Adıyaman ve Adıyaman’lı hemşehrilerimin yüreğimizde hep özel bir yeri olacaktır. Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun."


Vali Çuhadar, Valiliğe gelerek şikâyetlerini ileten vatandaşlara güldüğü şeklindeki iddialarla ilgili olarak da sosyal medya hesabından verdiği cevabında şu ifadeleri kullanmıştı: "Biz insanların acılarına gülecek kadar taş kalpli olmadık inşallah bundan sonra da olmayız o depremi Adıyaman Valisiyle, Başkanıyla, Müdürüyle, Memuruyla, Halkıyla birlikte yaşadık; takdir-i ilahi böyle tecelli etti. Biz hayatta kaldık, birçok yakın çalışanım, birçok dostum ya öldü ya yaralı; hepsinin acısı içimizde, Valiliğe gelen vatandaşlarımızın protestolarına yapılan bir mimik 'acılı vatandaşa gülme' olarak maksatlı şekilde yayıldı aramızda hükmü Allah versin. Bizim derdimiz makam mevki değil rızai ilahidir. Adıyamanlılar hemşehrilerime tekrar geçmiş olsun ölenlere rahmet diliyorum. Rabbim güç kuvvet verdiği sürece bu millete hizmet etmeye devam edeceğiz Allaha emanet olun." (Adıyaman Doğru Haber Gazetesi)

adiyamandogruhaber

YORUM EKLE
YORUMLAR
Osman Namık DİLEK
Osman Namık DİLEK - 1 yıl Önce

Vali bey Beceriksizliği, Afet durumunda Acziyeti Enkazdan Kurtulması muhakkak olan yüzlerce insanın ölümüne sebep oldu, dilerim vicdan azabı çeker

SIRADAKİ HABER