ULUMED Genel Başkanı Küçükkaya; "Çocuğa ve Kadına Şiddet Cehalet Eseridir"

Öğretmenler Günü nedeniyle karanfil dağıtan ULUMED Genel Başkanı Zeynal Küçükkaya, kadına şiddet konusuna da değinerek; "Çocuklarımız ve toplumun temel taşı olan kadınlara karşı yapılabilecek her türlü olumsuz davranış insanlığın geleceğine yapılmış sayılır" dedi.

ULUMED Genel Başkanı Küçükkaya; "Çocuğa ve Kadına Şiddet Cehalet Eseridir"

Birleşmiş Milletler tarafından 17 Aralık 1999 tarihinde "Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü" olarak kabul edilen 25 Aralık etkinlikleri kapsamında bir açıklama yapan Uluslararası Uyuşturucu ile Mücadele ve Eğitim Derneği (ULUMED) Genel Başkanı Zeynal Küçükkaya; "Hem dini, hem de milli inancımız kadına büyük bir önem vermektedir. Müslüman bir Türk evladı olarak kadına şiddetin karşısındayım. Çocuklara ve kadınlara şiddet aynı zamanda cehalet eseridir ve cehaletle savaşta en büyük mücadeleyi öğretmenler vermekedir" dedi.


Dünya genelinde hızla teşkilatlanan ULUMED'in insanlığa zarar veren her türlü maddeye de, davranışa da karşı kurulduğunu hatırlatan Genel Başkan Zeynal Küçükkaya; "ULUMED gönüllüleri başta çocuklarımız ve toplumun temel taşı olan kadınlara karşı yapılabilecek her türlü olumsuz davranış insanlığın geleceğine yapılmış sayılır inancıyla birvaraya gelmiş durumdayız. Bu nedenle ULUMED tüm zararlı madde ve davranışlara karşıdır. Çocuğa ve kadına şiddetle mücadelede kararlı adımlar atmaya devam edeceğiz" dedi.

24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle karanfil dağıtan Zeynal Küçükkaya; "Toplumları cehaletten çıkarıp aydınlıklara ulaştıran öğretmenletimize minnettarız. Yaşayan öğretmenlerimizin ellerinden öper, vefat etmiş olanlara rahmet dilerim" diye konuştu.


HABER: Mehmet Emin Danış

adiyamandogruhaber

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER