Torunoğlu; "Adıyaman En Yaşanabilir Kenttir"

Adıyaman'ın il oluş günü kapsamında bir açıklama yayınlayan ATSO Başkanı İrfan Torunoğlu; "Adıyaman ülkenin en dikkat çekici ve en yaşanabilir şehirlerinden bir tanesidir" dedi.

Torunoğlu; "Adıyaman En Yaşanabilir Kenttir"

Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Torunoğlu, Adıyaman’ın İl Oluşunun 68. yıldönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.


ATSO Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Torunoğlu, Adıyaman'ın Türk-Kürt, Alevi-Sünni, Müslüman-Hıristiyan ayrımı yapılmadan herkesin yıllardır kardeşçe yaşadığı bir kent olduğunu söyledi.


Adıyaman'ın ülkenin en dikkat çekici ve en yaşanabilir şehirlerinden bir tanesi olduğunu ifade eden Başkan Torunoğlu mesajında; “Anadolu’muzun kültürel dokusunun bütün özünü içerisinde bulunduran, medeniyetlerin kesişme kavşağı, insanının içtenliği ve misafirperverliği ile herkesin takdirini kazanan güzel Adıyaman'ımızın il oluşunun 68'invi yılındayız. Adıyaman, dünya üzerinde güneşin doğuşu ve batışının en güzel izlendiği yerlerden biridir. Kommagene uygarlığının merkezi, farklı etnik unsurlar, dinler ve dünya görüşlerinin birlikte barış içinde yaşayabileceğinin ispatıdır. Sosyal barışı ile Türkiye’ye ve dünyaya model olmuş, ülkemizin kültür ve inanç turizminin merkezlerinden biri olan güzel ilimizde, Adıyamanlı olmanın mutluluğunu hep birlikte yaşamalıyız" dedi.


Adıyaman'ın gelişimine geçmiş yıllarda katkı verenleri de unutmayan Torunoğlu, şöyle devam etti; "Adıyaman için geçmişten bu yana gayret eden, çalışan ve bu şehir için taş taş üstüne koyan herkese teşekkür ediyor, daha güzel günlerde birlikte olmayı diliyorum. Kültürü, turizmi, sosyal ve kültürel zenginliği dört mevsimin yaşandığı iklimi, bereketli toprakları, zengin petrol yataklarıyla ülkemizin en güzel yerlerinden bir tanesidir. Bu vesile ile bütün hemşerilerimize selam ve saygılarımı sunuyor, Adıyaman'ımızın il oluşunun 68. yıldönümünü en içten dileklerimle kutluyorum.” (ADIYAMAN DOĞRU HABER GAZETESİ)

adiyamandogruhaber

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER