İL EMNİYET MÜDÜRÜ İBRAHİM ERGÜDER; “İLK DAKİKALARDA TAM KADRO SAHAYA ÇIKTIK”

Vatandaşın huzur ve güvenliğini korumak üzere 7/24 teyakkuz halinde görev yapan güvenlik birimlerinin, 6 Şubat depreminin yaşandığı saat 04:17 itibariyle il genelinde harekete geçtiklerini, hızlı bir çalışma temposuyla ve görev tanımında olup olmadığına bakılmaksızın vatandaşlarımızın canlarının kurtarılmasından bir şişe su ihtiyacına kadar her alanda yardımcı olmak için üstün bir gayret gösterildiğini, bir yandan can ve mal güvenliğini korumak, diğer yandan şehir içinde yıkımlar nedeniyle aksayan ulaşım sorununun çözümü için gayretle çalıştığını belirten Adıyaman İl Emniyet Müdürü İbrahim Ergüder, deprem anı ve sonrasındaki çalışmalarını Gazeteci Hatice Akgöz’e anlattı...

İL EMNİYET MÜDÜRÜ İBRAHİM ERGÜDER; “İLK DAKİKALARDA TAM KADRO SAHAYA ÇIKTIK”

Deprem anından itibaren İl Emniyet Müdürlüğü’nün tüm personeli ve ailelerinin aynı zamanda depremzede olmalarına rağmen Adıyamanlı vatandaşlarımıza hizmet için derhal harekete geçtiğini söyleyen Adıyaman İl Emniyet Müdürü İbrahim Ergüder, kendilerinin de depremde 24 şehit verdiklerini belirterek; “6 Şubat 2023 tarihinde, ‘Asrın Felaketi’ olarak nitelendirilen depremlerde fiziki, ekonomik, sosyal ve çevresel yıkımlar meydana gelmiş olup birçok vatandaşımız hayatını kaybetmiş ve yaralanmıştır. Maalesef teşkilat mensuplarımızdan ilimizde 24 arkadaşımız vefat etmiştir. Bu vesile ile hayatını kaybeden vatandaşlarımız ve meslektaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabırlar dileriz” dedi.

DERHAL FARKLI NOKTALARDA ÇADIRKOLLAR KURULDU

Depremin olduğu andan itibaren bir yandan durum tespiti, diğer yandan da yaşanan kaosun etkisinin hafifletilmesi, yaralıların kurtarılması, sağlık kuruluşlarına ulaştırılması, yıkıklar esnasında meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı tedbir alınması gibi çok kapsamlı bir görev bilinciyle hareket eden Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin 6 Şubat’tan bu yana yaptığı çalışmalar hakkında görüştüğümüz Adıyaman İl Emniyet Müdürü İbrahim Ergüder’in açıklaması şöyle; “Deprem sonrası ilk dakikalarda tüm personel göreve çağırılmış, deprem henüz yaşanmasına rağmen tüm personelimiz ailelerinin yanlarından ayrılarak sahaya çıkmış ve her koşulda vatandaşlarımıza yardım etmeyi şiar edinmiş polislik mesleğinin en güzel örneklerinden birini göstermiştir. Ağır hasar alan binalarımızın bahçelerinde personelimiz görevine devam ederken, telefon iletişiminin kesilmesi sebebiyle tamamen telsiz anonslarıyla en üst seviyede ve kısa sürede organize olan ekiplerimiz de megafonlarını kullanarak vatandaşlarımızla iletişim kurmuştur. Depremin ardından vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği için Asayiş, Güvenlik ve Trafik yönünden ilimiz genelinde, çadır ve konteyner bölgelerinde güvenlik önlemleri alınmıştır. PAK (Polis Arama Kurtarma) ve Özel Harekat personeli ile enkazlardan vatandaşlarımızın çıkartılması için yoğun gayret sarf edilmiş, çok sayıda yaralı vatandaşımız polis araçlarıyla sağlık kuruluşlarına taşınmıştır. İlimiz giriş ve çıkışlarında uygulama noktaları oluşturulmuş, personel sayısı en üst seviyede tutulmuş ve denetimler 24 saat esasına göre yapılmıştır. Vatandaşımızın güvenlik hizmetlerine ulaşımını kolaylaştırmak için şehrimizin 14 farklı noktasında Çadırkollar kurulmuştur. Çadırkent ve konteyner kentlerde, sosyal market ile iaşe dağıtım noktalarında güvenlik tedbirleri alınmıştır.” (HABER: Mehmet Emin Danış)

adiyamandogruhaber

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER