DEVA BAŞKANI PEKTAŞ; "DEPREM TEDBİRİ YÖNETMELIKLERİ UYGULANMALIDIR"

17 Ağustos 1999'da Gölcük'te meydana gelen 7.6 şiddetindeki depremin yıl dönümünde "Farkındalık oluşması" amacıyla bir açıklama yapan DEVA Partisi Adıyaman İl Başkanı Mesut Pektaş, "Depremde aynı acıların yaşanmaması için; deprem yönetmeliğinin tekrardan gözden geçirilmesini, kalıcı ve yapıcı çözüm önerilerinin masaya yatırılmasını, denetim mekanizmalarının yürürlüğe alınmasını öneriyor aynı zamanda kanun ve yönetmeliğe aykırı hareket eden kişi ve kurumlara ağır yaptırım ve cezaların getirilmesini istiyoruz" dedi.

DEVA BAŞKANI PEKTAŞ; "DEPREM TEDBİRİ YÖNETMELIKLERİ UYGULANMALIDIR"

Adıyaman'ın deprem kuşağında olduğunu ve olası bir depreme karşı farkındalık oluşturulması amacıyla bir açıklama yapan DEVA Partisi Adıyaman İl Başkanı Mesut Pektaş, deprem konulu tedbirlerin ciddiyetle uygulanması gerektiğini söyledi.

Gölcük depreminin meydana getirdiği maddi ve manevi hasarların unutulmaması gerektiğini hatırlatan Mesut Pektaş: "Cumhuriyet tarihinin en büyük depremlerinden biri olarak kayıtlara geçen 17 ağustos Gölcük depreminin üzerinden tam 23 yıl geçti. 7,4 büyüklüğündeki deprem tüm Marmara bölgesini etkilemekle birlikte can kayıpları ve ekonomik sonuçları itibariyle tüm Türkiye`yi sarsmıştır. Bu sebeple 17 Ağustos depreminde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet yakınlarına baş sağlığı diliyorum. Gölcük Depreminin ülkemizin depreme bakış açısının değişmesinde bir milat olarak kabul edilmesine rağmen olası depremler ve afetler için halen gerekli düzenlemelerin ve önlemlerin alınmadığını görüyoruz. 1999`dan sonra depremin neden olduğu yaraları sarmaktan çok, deprem öncesi alınması gereken tedbirlerin ve düzenlemelerin hayata geçirilmesini istiyoruz. Sonuç olarak güvenli ve sağlıklı bir yaşam, yapılaşma ve çevre için nelerin yapılması, ne tür önlemlerin alınması gerektiği konularında bugün geriye dönüp baktığımızda, aradan geçen 23 yılda olası deprem zararlarını azaltma çalışmalarının toplumların/kurumların kendiliğinden yaptığı çalışmalardan öteye gidemediğini görmekteyiz" dedi.


Mesut Pektaş, şöyle devam etti; "Adıyaman Deprem bölgeleri haritası incelendiğinde 2. Derece Deprem Bölgesi içerisinde yer almaktadır. Olası büyük bir depremde can kayıplarının yaşanmaması için, yerelde belediyenin dikey mimariden yatay mimariye geçiş konusunda çalışma yapması ve olası risklere karşı denetimlerini artırmasını istiyoruz. Aynı zamanda bölgede yaşayan vatandaşlarımızın depreme dayanıklı binalarda oturmaları veya satın alacakları konutların depreme dayanıklı olarak inşa edilmiş olması afete karşı alınacak en güvenli tedbir olacaktır. Biz DEVA Partisi olarak olası bir depremde aynı acıların yaşanmaması için; deprem yönetmeliğinin tekrardan gözden geçirilmesini, kalıcı ve yapıcı çözüm önerilerinin masaya yatırılmasını, denetim mekanizmalarının yürürlüğe alınmasını öneriyor aynı zamanda kanun ve yönetmeliğe aykırı hareket eden kişi ve kurumlara ağır yaptırım ve cezaların getirilmesini istiyoruz." (ADIYAMAN DOĞRU HABER)

adiyamandogruhaber

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER