Cumhurbaşkanı Erdoğan Deprem Konutlarını Teslim Etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Adıyaman Deprem Konutları Kura ve Anahtar Teslim Töreni’nde yaptığı konuşmada, “Türkiye, tarihinin en büyük imar, inşa ve ihya seferberliğini yaşadığı nice olumsuzluklara rağmen yürütmektedir” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Deprem Konutlarını Teslim Etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adıyaman Üniversitesi Spor Salonu'nda düzenlenen Deprem Konutları Kura ve Anahtar Teslim Töreni’ne katılarak bir konuşma yaptı.

Adıyaman’ın 6 Şubat depremlerinden en çok yara alan şehirlerden biri olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan; “Asrın felaketi olarak adlandırılan bu depremlerde Adıyaman’ımızda 8 bin 561 insanımız hayatını kaybetti. Depremde yıkılan 6 binin üzerindeki binaya ilave olarak acil yıkılacak durumda 8 binin üzerinde, ağır hasarlı olarak da 19 binin üzerinde bina vardı. Yapılan tespitler sonunda Adıyaman’da, yaklaşık 39 bini konut, 3 bin 400’e yakın iş yeri ve 3 bine yakın ahır olmak üzere, toplam 45 bin 305 hak sahibi belirlendi. Bugün 2 bin 798 konutumuzun teslimini yapıyoruz” diye ekledi.

“DÜNYADA, BÖYLESİNE BÜYÜK BİR FELAKETİN ALTINDAN BU KADAR KISA SÜREDE KALKABİLECEK BAŞKA BİR ÜLKE YOKTUR”

Dünyada 14 milyon insanı etkileyen, 11 ilin 124 ilçesindeki 7 bin mahalle ve köyde yıkıma yol açan böylesine büyük bir felaketin altından bu kadar kısa sürede kalkabilecek başka bir ülke olmayacağını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Gelişmiş ülkelerin dahi, bizimkine göre çok daha küçük afetler karşısında nasıl çaresiz kaldığını biliyoruz. Üstelik Türkiye, tarihinin en büyük imar, inşa ve ihya seferberliğini, yaşadığı nice olumsuzluklara rağmen yürütmektedir” açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Sizler de takip ediyorsunuz. Terör örgütleri üzerinden ülkemize istikamet verme, toplumu huzursuz etme, siyaseti yönlendirme çabaları hiç bitmiyor. Hem sınırlarımızın ötesinde hem de şehirlerimizde birden artış gösteren terör eylemleri, provokasyonlar, tahrikler, tuzaklar boşuna değildir. Hepsi de bu amaca hizmet etmek üzere yazılmış, aynı senaryonun bir parçası olarak tedavüle konulmuş araçlardır. Bu oyunu kuranların bilmedikleri bir şey var: O da, Türkiye’nin artık eski Türkiye olmadığıdır.”

HABER MERKEZİ

adiyamandogruhaber

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER