Adıyaman'da Sel Felaketi: 4 Ölü, 1 Kayıp

Depremin yaralarını henüz saramayan Adıyaman'da şimdi de sel felaketi neydana geldi. Edindiğimiz bilgiye göre Tut ilçesinde 4 vatandaşımız vefat etti, 1 kişi de kayıp. Şehir merkezinde ve diğer ilçelerimizin akıbeti henüz bilinmiyor.

Adıyaman'da Sel Felaketi: 4 Ölü, 1 Kayıp

6 Şubat'ta Adıyaman'da ve çevresinde meydana gelen depremin ardından bugün de yaşanan yoğun yağışlar sele neden oldu.


Edindiğimiz bilgiye göre Tut ilçemizde 4 vatandaşımız sel felaketinde vefat ederken 1 vatandaşımızın da kayıp olduğu bildirildi.


Konuyla ilgili olarak Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adıyaman İl Başkanı Burak Binzet'in açıklaması şöyle:

"Meteoroloji Genel Müdürlüğü Adıyaman için uyarıda bulundu. Yağmur kapıda dedi. Bizler vatandaşların tehlike altında olduğunu söyledik. Sele kapılma ihtimalinin çok büyük olduğunu dile getirdik. Fakat yetkililerden bu konuya ilişkin herhangi bir açıklama görmedik, duymadık. Bu sorumsuzluk sebebiyle de bir vatandaşımız konteynerdayken sele kapılarak hayatını kaybetti. 4 vatandaşımızın da akıbeti şu an belli değil kayıplar, aranıyorlar. Bu büyük bir sorumsuzluğun eseridir. Hayatını kaybeden vatandaşımıza rahmet diliyorum. Kaybolan 4 vatandaşımızın da sağ salim bulunmasını, geride kalan vatandaşlarımızın da güvenli yerlere tahliye edilmesini temenni ediyorum. Başımız sağ olsun" dedi.


Tut Eski Belediye Başkanı Cemal Avcı ise; "Maalesef sabah meydana gelen felaketin boyutu çok büyük. AFAD burada çalışma başlattı. Depremin ardindan devam eden çalışma henüz tamamlanmadan yaşadığımız bu felaket bizi bir kez daha derinden üzdü) dedi. (Adıyaman Doğru Haber Gazetesi)

adiyamandogruhaber

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER