GÖZLER AHMET AYDIN'DA..

(Bağımsız Kürsü)

Vekilimiz, SAYIN AHMET AYDIN başkanlığında ki ADIYAMAN heyeti, ANKARA’DA ilin sorunlarını ilgili bakanlarla masaya yatırıp, devam eden projelerin hızlandırılması ve yeni projeler için istişareler de bulunmalarına karşılık, büyük destek sözlerinin alınması sevinçle karşılandı. Umarım verilen sözler geciktirilmeden yerine getirilir. Takipçisi olacağız, bekleyip göreceğiz. 

Bu arada biz, 6 yıl önce hizmete giren 400 yatak kapasiteli tek bir hastane ile “VATAN-MİLLET-SAKARYA” nutukları atarken, BATMAN ilin de 370 yataklı Devlet Hastanesi ile yeni yapılan, 440 yatak kapasiteli Kadın Doğum Hastanesi birleştirilerek 810 yataklı Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak hizmete girmiş. 2500 personel de çalışacakmış. Bununla birlikte de 500 yatak kapasiteli Devlet Hastanesi için de arsa tahsisi işlemleri yapılmış, kısa zaman da ihaleye çıkarılacakmış. Ne diyelim, BATMAN halkına hayırlı ve uğurlu olsun. Darısı bizim de başımıza! 

Daha öncede belirtiğimiz gibi, 2 hastanemizin biri kapatıldı, bir diğeri de yıkıldı. Vatandaş şehrin bir ucunda ki hastaneye mahkûm edildi. Yıkılan hastanenin yerine 150 yataklı hastane yapılacağı sözü de havada kalırken, vatandaş büyük sıkıntılar çekmeye başladı. Bu gerçeğin üstünü kimse süslü laflarla kapatmaya çalışmasın. Gerçekten vatandaş bu konuda çok sıkıntılı.

Bu sıkıntıları yaşayan ve bilen biri olarak, yıkılan Devlet Hastanemizin yerine yapılması planlanan bir hastane ile birlik de ayrıca, ADIYAMAN’A bir de ŞEHİR HASTANESİNİN yapılmasını gündeme getirdik. Bu talebimiz büyük ilgi gördü. Ancak, göreve çağırdığımız başta SAĞLIK SENDİKALARI olmak üzere hiçbir SİVİL TOPLUM KURULUŞUNUN ilgisini bile çekmedi. Bana dokunmayan yılan bin yaşasın denildi!

KAMU-ÖZEL İŞ BİRLİĞİ ile yapılan ŞEHİR HASTANELERİNİN yapılış şekline karşı olduğumu belirtmek isterim. Müşteri garantili, 25 yıllık kullanım ve kira bedelli, ödemelerin döviz kuru üzeninden olması,2500-4500 gibi yüksek yatak kapasiteli ve birtakım çevrelere çıkar sağlaması gibi daha birçok nedenlerden dolayı!

ANCAK, Türkiye’yi İdare eden AK Parti iktidarı, bu sistemi uygun ve çok faydalı bularak biz yaparız, kimseye de rant falan sağladığımız yok. Devleti ve milleti de zarara uğratmıyoruz. Faydalarını da görüyoruz diyip, günden güne bu ŞEHİR HASTANELERİNİ birçok ile yaparken, bizim de ADIYAMAN’A yapılmasını istememiz den kimse bir anlam çıkartmaya çalışmasın. Gerçekten ADIYAMAN’IN acil olarak bu hizmete ihtiyacı var. 

ADIYAMAN nüfusunun yarısından biraz fazla olan RİZE iline 800 yatak kapasiteli ŞEHİR HASTANESİ yapılacaksa, ADIYAMAN’A DA yapılmalı. Bizim hiçbir şeyimiz RİZE gibi şehirden eksik değil. 

ADIYAMAN’IN bu konuda en az 10 yıllık geleceği planlanıp, yıkılan DEVLET HASTANESİ’NİN yerine en az 250 yatak kapasiteli bir hastane ile birlikte ŞEHİR HASTANESİ yapılması için özel gayret sarf edilmeli. Böylece ADIYAMAN’IN sağlık sistemi geleceğe hazırlanıp daha da güçlendirilmeli. Bu konu da BASIN ve SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI halkımızın sesi olup görevlerini yapmalı. 

Şimdi gözler SAYIN AHMET AYDIN’DA, burada en büyük görev SAYIN VEKİLİMİZ AHMET AYDIN’A düşmekte.  Mutlaka bu konunun takipçisidir ancak, bu iş özel gayret isteyen bir iş. 
SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZIN, 5 dönem MİLLETVEKİLLİĞİ, 2 dönem GRUP BAŞKAN VEKİLLİĞİ, 2 dönem TBMM BAŞKAN VEKİLLİĞİ ile halen GENEL MERKEZ DİSİPLİN KURULU BAŞKANLIĞI verdiği ve parti içerisinde de sevilip sayılan, halen CUMHURBAŞKANI’NA en yakın isimlerden biri olan AHMET AYDIN’IN bu ŞEHİR HASTANESİ ile ilgili talebini kırmayacağı, ADIYAMAN halkının bu isteğinin yerine getirilmesi için hemen talimat vereceği inancını taşıyorum.

HAYDİ KOLAY GELSİN.

YORUM EKLE