GELDİ, GELMEKTE OLAN!

Bağımsız Kürsü)

Ekmek oldu 3 lira yakında 5 lira olursa şaşmayın deniliyor!

Gencine, yaşlısına, ihtiyarına soruyorsun, diyorsun ki; Bugüne kadar bu kentte gördünüz mü, duydunuz mu, şahit oldunuz mu onlarca fırının önünde bedava ekmek alabilmek için, yağmur altında kuyruğa giren analarımızı, bacılarımızı, bastonla zor duran yaşlılarımızı?

YOK DENİLİYOR!

PEKİ, DİYORSUN nedir; bu intihar vakaları, ADIYAMAN’DA neler oluyor, arkası arkasına gelen intihar olayları var mıydı bu kentte, bu tür olaylara böyle sık sık rastlanırmıydı?

CEVAP; HAYIR GÖRMEDİK, DUYMADIK, BİZ DE ŞAŞTIK BU İŞE!

Gerçekten bu kentte bir şeyler oluyor!

Bu şehri iyi bilenler; bugüne kadar ne bedava ekmek alabilmek için, yağmur altında utanarak-sıkılarak, bir eziklik sıkıntısı içinde kuyruğa girenleri, ne de arkası arkasına gelen böyle intihar olaylarına şahit olmamış!

Bu tabloya bakınca siyasilerimizin, “ADIYAMAN'A ÇAĞ ATLATTIK, BUGÜNE KADAR YAPILMAYAN DEVRİMLERİ GERÇEKLEŞTİRDİK. KOMŞU İLLERİMİZ ADIYAMAN'A GIPTA İLE BAKIP KISKANIYOR” lafları havada kalıyor!

Gerçekleri görmek istersek bu kent, atılan nutuklarla arzu edilen seviyeye bir türlü gelmiyor.

Tüm bu olaylara karşılık TÜTÜNE vurulan darbe ile ADIYAMAN’I daha karanlık günler bekliyor!

Yine ADIYAMANLI yollara düşecek, FINDIK için, KAYISI için, PATATES toplamak için! “AÇIZ EKMEK BULAMIYORUZ “ feryatları çoğalacak!

Sosyal, kültürel ve ekonomik çöküntüler bu kenttin dokusunu bozacak!

ADIYAMANLININ aşı, ekmeği, işi elinden alındı!

“Ha bugün, ha yarın” derken, GELDİ GELMEKTE OLAN, hem de çok kötü geldi!

Çiftçinin, köylünün, esnafın moralini allak bullak etti, nefesini kesti!

Bir yerlerden talimat verildi basıldı, düğmeye; evet beklenen oldu, GELDİ GELMEKTE OLAN!

Bir sabah TÜRKİYE'NİN birçok yerinde olduğu gibi, ADIYAMAN’DA DA 3 farklı adrese yapılan baskın sonucu, tonlarca TÜTÜNE el konuldu. 60 bin lira ceza kesildi, hapis cezası da yolda!

Bu ilin Valisinin çizdiği pembe tabloda lafta kaldı!

“DEVLET KİMSENİN EKMEĞİYLE, AŞIYLA OYNAMAZ, TÜTÜN TİCARETİNDE HER HANGİ BİR SIKINTI YOK, BUNDAN SONRA DA OLMAYACAK… BİZ ESNAFIMIZA GEREKLİ HOŞ GÖRÜYÜ GÖSTERİYORUZ” denildi.

OLMADI, emir büyük yerden geldi, EMPERYALİZMİN DEV SİGARA FİRMALARI karşısında TÜTÜNE beklenen büyük darbe vuruldu herkes suspus oldu!

TÜTÜNDEN GELEN SICAK PARA UÇTU GİTTİ YOK ARTIK!

Millet perişan, esnaf iş yapamıyor, elektrik parasını ödeyemez duruma gelmiş, kapanan iş yerleri çoğalırken, yeni açılan iş yerleri bir yıl dayanamıyor. Ev kiraları uçmuş, dükkan kiralarıyla baş edilemiyor!

Bu tablo karşılığında ne diyelim, içimden gelmiyor ama bir atasözüyle bağlayalım!

“KENDİ DÜŞEN AĞLAMAZ!”

Mahmut TEKİN

YORUM EKLE
YORUMLAR
Rıfat  Özfuruncu
Rıfat Özfuruncu - 2 yıl Önce

Bu millete azbile eğer bir şehir kendi milletvekili adaylarını tesbit edip seçemiyorsa siyasi parti liderleri tarafından önerilip vatandaşın önüne konuyorsa o milletvekilinde o şehre hiç hayır gelmez ancak genelbaşkanına hizmette yükümlüdür millet bunu aşamadıkça Adıyamana hiç hizmet gelmez nasıl olsa koyun gibiler her koşulda oy veriyorlar hesabındalar