GAZİHAN DEDE VE ÇATAK!

 (Bağımsız Kürsü) 
 

ŞANLIURFA’NIN BOZOVA ilçesinde ki, ATATÜRK BARAJI GÖL ALANI kıyısına yapılan ÇATAK TESİSLERİNDE, Büyük Şehir Belediyesinin son iki yıldır hummalı bir çalışması var. 

ÇATAK’DA bir cazibe merkezi oluşturmaya çalışıyorlar. Daha önceki hizmetleri yeterli görmeyen belediye, her şeyi sil baştan revize ediyor.

Yaptığı yeniliklerle halkın yanında, yerli ve yabancı turistlerin de uğrağı olan ÇATAK TESİSLERİNİN reklamı da iyi yapılıp doğunun “SALDA GÖLÜ” deniliyor. Şimdiden ilgi büyükmüş. Bana biraz abartılı geldi, yılda 50 bin yerli ve yabancı turistin geldiği belirtiliyor. 

Yaz ve kış yararlanılması için, restoran ve kafeterya, piknik ve mesire alanları, yürüyüş ve bisiklet yolları, çocuk oyun parkları ve çeşitli projeler geliştirerek günümüze uygun yeni bir çehre yaratarak cazibe merkezi oluşturmuşlar. 

Plaj ve yüzme havuzu da varmış. Ulusal çapta kürek sporları da yapılan ÇATAK DİNLENME TESİSLERİ şimdiden ses vermiş gibi! 

Bizdeki, GAZİHAN DEDE: BOZOVA’DAKİ, ÇATAK SOSYAL TESİSLERİ ŞANLIURFA’YA 38 kilometre, GAZİHAN DEDE ADIYAMAN’A ALTINŞEHİRDEN 17 kilometre uzaklıkta.

Yolu fena değil ancak, 2-3 kilometrelik bir bölümde virajlar var. Bu da günümüzde sorun değil, 5-6 günlük bir çalışmayla iyileştirilir! 

ADIYAMAN’IN GAZİHAN DEDE MESİRE ALANI gibi daha çok yerlere ihtiyacı var.

İnsanların çoluk-çocuğu ile gidecek, bir kahvaltı yapacak, bilhassa deniz ürünlerini, değişik bir ortamda yiyebilecek, mangalını yakıp çocukları ile güvenli, temiz bir havada vakit geçireceği yer çok sınırlı, yok gibi! 

GAZİHAN DEDE TESİSLERİ 10 yıl önce SODES PROJESİ kapsamında yapılmış, TÜRKİYE'DE ilk defa çocuklar ve büyükler için ayrı ayrı gezen yüzme havuzu olan bir mesire alanıydı. Şimdi bu havuzların yerlerinde yeller asıyor! 

Burada GENÇLİK VE SPOR İL MÜDÜRLÜĞÜNÜN “KAYIKHANE” denilen tesisleri var. İyi durumda, sporcular çalışmalarını sürdürüyorlar, kürek sporu dallarında. 

Daha önce İL ÖZEL İDARESİ bünyesin de olan bu yer, GENÇLİK VE SPOR İL MÜDÜRLÜĞÜNE devir edilmiş. "Alın biz bir şey yapamıyoruz, beceremiyoruz" der gibi!

10 Yıl önce yapılan bu tesisleri kaderine terk etmişiz. Ele geçmeyecek bu alanı geliştirip, günümüze uygun bir şekle getirmeyi bırak, bir çivi bile çakmamış, koruyamamışız. 

ADIYAMANLI bu ili yönetenlerden, başta VALİ ve BELEDİYE BAŞKANI olmak üzere, her hafta 1-2 müjde veren siyasilerden GAZİHAN DEDE’’YE ilgi bekliyor. Önce yolun iyileştirilmesi, buraya yaz kış yararlanılacak Kafeterya ve restoran, arazinin yapısına göre bisiklet ve yürüyüş yolları, yeni bir peyzaj çalışması, basket ve voleybol sahası, çok amaçlı çocuk alanları, piknik yapıla bilinecek alan, çocuklarımızın o güzelim koyları görebilmeleri için tekne turları. Kısacası ADIYAMAN’DA yaşamını sürdürenler, insan odaklı, günümüze uygun çağdaş ve modern bir yaşam alanı istiyor! 

İşte size SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZIN arzu ettiği gerçek bir MİLLET BAHÇESİ! 

Bizden önermesi, takdir bu memleketi yönetmeye talip olup o koltuklar da oturanların!

YORUM EKLE
YORUMLAR
H
H - 4 yıl Önce

Yüreğimize sağlık