EVET BİZ SAPIĞIZ, KUR'AN'A SAPTIK. .

Bize sapık diyenler varmış varsın desinler.

Sizin inandığınız hurafeleri kabul etmiyoruz, sizin gibi Kur'an'ı cenaze merasim kitabı yapmadık, işyeri açmak için tören kitabı yapmadık, peygamberin kutlu doğum haftası etkinliğinde Kur'an'ı pasta yapıp kesmedik, mevlütlerde Kur'an'ı hediyelik süs eşyası şeklinde yapıp eşantiyon gibi dağıtmadık, ısmarlama hatimlerle onu anlamadan okuyup sevap makinesi gibi görmedik.

Onun ayetlerini ıslatıp "hastalığımıza şifa olsun" diye suyunu içmedik, 

Allah'ı zikretmek için parmağımıza zikirmatik takmadık.

Sizin gibi hocamızı, şeyhimizi, peygamberin üzerinde tutmadık; onların birer insan olduğuna ve hata yapabileceklerine inandık. Ölçüsüzce Allah'ın sıfatlarını peygamberimize veya şeyhlerimize vererek Allah'a da ortak koşmadık.

Biz hiçbir zaman "yanmaz kefen, rüyada peygamberi gösteren terlik, bilmem nerene şu duayı okursan ...... böyle olur" diye saçma sapan, akıl dışı söylemlere prim vermedik.

Biz hiçbir zaman görüşümüze uymayanı kâfir ilan etmedik. Biz Kur'an'da olmayan recm, dinden döneni öldürme, namaz kılmayana hapis cezası gibi hurafeleri yazan kitapları Kur'an'a eş tutmadık. Biz "hadisler ayetlere kadıdır" gibi bir iftiraya asla inanmadık. 

Biz Kur'anın lafzını (yüzünden, anlamadan çok güzel okuma)'yı önceleyip asıl maksat olan "anlamı"  ikinci plana atmadık. Biz tek hocaya, tek şeyhe ve onun tek mealine kapanıp "bunların söyledikleri herşey mutlak doğrudur demedik. Biz arkadaşlarımıza, dostlarımıza, kardeşlerimize "falanca hocayı dinlemeyin ve kitaplarını okumayın" diye bir şey söylemedik, aksine "Kur'an'ı hakem kılmak kaydıyla her hocayı dinleyin ve her kitabı okuyun" dedik.

Bizim yaptığımız şey şudur; Kur'an'ı anlamak için okuyoruz ayetler arasındaki bağları kurmaya çalışıyoruz, verdiği mesajları hayatımıza katmaya çalışıyoruz, bir ayetin söylemek istediği şeyi başka ayetlerde arıyoruz, kıyas yapıyoruz, karşılaştırma yapıyoruz, not alıyoruz, "Bu ayet şimdi şu anda bana iniyor ve bana ne diyor" diye derinlikli düşünmeler yapıyoruz ve din adına duyduğumuz bilgileri Kur'an'a arz edip sorgulama yapıyoruz.

Allah Rasulünün uyduğu Kur'an'a uyup O'nu örnek almaya çalıştık ve Kur'an'ı kendimize hayat rehberi yaptık. 

Ve son olarak bu dinin sahibi dini nasıl anlatmışsa üzerine bir şey katmadan ondan bir şey eksiltmeden olduğu gibi anlatmaya çalışıyoruz.... Hepsi bu....

Selam olsun Kur'an'a sapanlara...

YORUM EKLE