ESNAF VE TÜCCARLARIMIZ NE OLACAK?

Başta Adıyaman şehir merkezi olmak üzere birçok yerleşim yerinde bomba etkisi yapan depremlerin yaraları sarılsın diye devletin yanı sıra her kesisimden çeşitli faaliyetler sürüyor.


Deprem günü ve ardından yaşanan kargaşanın daha fazla tartışılmasının kimseye faydası yok. Bu konu dünyadaki adliyelere ve ahiretteki ilahi adalete intikal etti; ahiretteki adaletten şüphem yok, dünyadaki adaletten de görevlilerin vicdanı kadar eminim... İnşallah "vicdanları depremde hasar görmemiştir" diye ümit ederek sonucunu bekliyorum.


Enkazdan yaralı çıkanların tedavisi, sağlam çıkanların da insani yaşam şartlarında ikamesi konusunda gayret sarfedenlere esnaf ve tüccarların durumunu hatırlatmak istiyorum.


Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) tarafından 11 şehirde yapılsn araştırmaya göre iş yerlerinin yüzde 50.49'u yıkık veya ağır hasarlı, ki depremin esas vurduğu Adıyaman'a özel bir inceleme yapılsa ilimizdeki durum bunun çok çok üzerindedir.


İşgüzarların sorumluktan kaçmak için dillendirdiği asgari rakamlara bakan birileri abartı sanacak ama "Adıyaman bitti" diyenler haklılar ve inanmayan gelip görsün diyorum.


Adıyaman "bitti" derken sadece konutlarından bahsetmiyorum. Çelik konstrüksiyon yapılı bazı sanayi tesisi dışında kalan bütün işyerlerimiz de depremde yerle bir oldu...


Adıyaman'da hayatın normale dönmesi için olmazsa olmazlardan biri de esnaf, sanatkar ve tüccarların ticaret hayatına bir an önce dönmesi şarttır.


Bu nedenle bu insanlara kalıcı işyerleri yapılıncaya kadar konteyner temin edilmesini öneriyorum...


Takdir elbette sorumluluk sahibi uygulayıcılarımızındır.


Mehmet Emin Danış 

YORUM EKLE