TELEF OLAN HAYVANLARIN TESPİTİ DEVAM EDİYOR

Tarım ve Orman Adıyaman İl Müdürü Nurettin Kiyas, depremde telef olan hayvanlarla ilgili çalışmaların devam ettiğini açıkladı.

TELEF OLAN HAYVANLARIN TESPİTİ DEVAM EDİYOR

6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremde çeşitli nedenlerle zarar gören hayvan üreticilerin sorunlarını ilettiğimiz Tarım ve Orman Adıyaman İl Müdürü Nurettin Kiyas, telef olan hayvanların tespitiyle ilgili çalışmaların devam ettiğini belirtti.

Gündem 02 Gazetesi Sahibi Hatice Akgöz’ün sorularını cevaplarken, kayıtlı hayvanlarla ilgili zararların karışanacağını ifade eden Nurettin Kiyas, kayıt dışı olup da depremde zarar gören hayvanların da tespit edildiğini ve bu konuda Bakanlığın çalışma yaptığını ekledi.

Telef olan kayıtlı hayvanların yerine yenisinin verileceğimi söyleyen Nurettin Kiyas, şöyle konuştu; “Deprem kışın meydana geldiği için hayvansal üretimimiz zarar gördü. Bazı üreticilerimizin ahır veya kümesleri zarar gördü, hayvanları telef oldu, yemleri enkaz altında kaldı, sütlerin pazara sunumunda zorluklar yaşandı, kesimlik hayvanların kesimiyle ilgili sorunlar yaşandı. Bakanlığımızının yanı sıra yerel ve ulusal fonlarla bu sorunları gidermeye çalıştık. Ahırları yıkılan üreticilerimizle ilgili olarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız tespitler yapıyor. Biz de hayavanı telef olan çiftçilerimizle ilgili tespitler yaptık, Bakanlığımız bu üreticilerimize hayvan verecek. Yalnız bu konuda kayıtlı olmayan hayvanlarla ilgili bir sıkıntı var, biz bunlarla ilgili de tespitimizi yaptık. Bu çiftçilerimizin zararlarının karşılanması konusunda da ilgili kurumlar nezdinde çalışmalar devam ediyor.”

adiyamandogruhaber

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER