Sivas’ta Bal Sağım Sezonu Başladı

Koloni sayısı ve bal üretimi bakımından Türkiye genelinde üçüncü, çiçek balı üretiminde birinci, arıcılık işletme sayısı bakımından ise ikinci olan Sivas’ta, 2023 yılı 1. Bal Sağım Sezonu başladı.

Sivas’ta Bal Sağım Sezonu Başladı

2022 yılı verilerine göre, bal üretimini 2021 yılına göre 2,8 artarak 118 bin 297 tona ulaşan Türkiye’de bu yıl da yüksek rekolte beklendiği belirtildi.

Koloni sayısı ve bal üretimi bakımından Türkiye’de üçüncü, çiçek balı üretiminde birinci, arıcılık işletme sayısı bakımından ise ikinci olan Sivas’ta, “2023 yılı 1. Bal Sağım Sezonu” Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider’in katılımıyla başladı.

 Sivas’ta 2023 yılı 1. Sezon Bal Sağım etkinliğinde elleriyle bal sağan Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider, bu yıl ülke genelinde olduğu gibi Sivas ilinde de önceki yıllara göre yüksek bir verim umduklarını belirterek; “Sezonun tüm üreticilere bereketli olmasını diliyorum” dedi.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, 2022 yılında Türkiye'de bal üretimi bir önceki yıla göre yüzde 23 oranında artarak 118 bin 297 ton olarak gerçekleşti. Kovan sayısı ise bir önceki yıla göre yüzde 3 oranında artarak 8 milyon 984 bin 676'ya yükseldi. (HABER: Mehmet Emin Danış)

adiyamandogruhaber

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER