SALİH ŞAHAN; “TÜTÜN FİYATLARI DÜŞÜK”

Çeşitli tütün markalarının yetkilileri ve muhtarlarla tütün fiyatı konusunda gerçekleştirdikleri toplantı konusunda bir açıklama yapan Adıyaman Ziraat Odası Başkanı Salih Şahan, Adıyaman tütününe biçilen değerin çok düşük olduğunu belirterek; “Bu fiyat farkı en asgariye çekilmek zorunda aksi takdirde firmalar tütün ekecek çiftçi bulamayacak” dedi.

SALİH ŞAHAN; “TÜTÜN FİYATLARI DÜŞÜK”

2021 yılında Wirginia ve Ege menşeili tütün fiyatlarının düşük olması sebebiyle 2022 üretim yılında da aynı sorunla karşılaşılmaması için toplantı yapıldı.

Tütün firmalarının temsilcileri, Köy Muhtarları Derneği Başkanı Osman Tuzcu ve Paşamezrası Köyü Muhtarı Hüseyin Göçer, Adıyaman Ziraat Odası Başkanı Mehmet Salih Şahan başkanlığında ziraat odasında toplandı.

Yapılan toplantıda, tütün fiyatlarının çok düşük olduğuna değinen Ziraat Odası Başkanı Salih Şahan; “İlimizde tütün fiyatları oldukça düşük tutulmaktadır. Ege bölgesi ile aramızda yaklaşık 14-15 lira gibi büyük bir fark var. Bu fiyat farkı en asgariye çekilmek zorunda aksi takdirde firmalar tütün ekecek çiftçi bulamayacak. Geçen yıl fiyatların düşük olmasından kaynaklı bu yıl için çiftçide yüzde 20 , tütün rekoltesinde ise yüzde 40 düşüş yaşanılacağı kanaatindeyiz” dedi.

Girdi maliyetlerinin yüksekliğine değinen Başkan Şahan, şöyle devam etti; “Gerek mazot, gerek arazi kiraları, fideler gibi önemli kalemlerde artan fiyatlarla üretim yapılamaz duruma gelmiştir. 2022 yılı tütün fiyatlarının yakın zamanda açıklanacağı bu günlerde tütün firmaları temsilcilerine fiyat konusunda tatmin edici bir rakam açıklanmasını bu rakamın ise en az 45-50 lira  bandında olması gerekir.” (İHA)

Güncelleme Tarihi: 29 Nisan 2022, 22:53

adiyamandogruhaber

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER