Resul Kurt; "Hayvan Üreticilerinin Kayıpları Karşılandı"

AK Parti Adıyaman Milletvekili Doç. Dr. Resul Kurt, deprem bölgesindeki hayvan üreticilerinin kayıplarının karşılandığını açıkladı.

Resul Kurt; "Hayvan Üreticilerinin Kayıpları Karşılandı"

6 Şubat depreminden etkilenen 11 ildeki hayvan üreticilerinin telef olan hayvanlarının karşılığı olarak 162 milyon lira tutarında hayvan dağıtımı gerçekleştirildiğini açıklayan Adıyaman Milletvekili Doç. Dr. Resul Kurt, eksik kalan 200 adet büyükbaş hayvanın da kısa zamanda dağıtılacağını söyledi.

Milletvekili Kurt; "6 Şubat asrın felaketinde Adıyaman’da büyükbaş ve küçükbaş hayvanı telef olan üreticilerimizin zararları Tarım ve Orman Bakanlığınca karşılandı. Depremde telef olduğu tespit edilen ve hayvancılık kayıt sistemine kayıtlı olan 745 Çiftçimize toplam 1.095 büyükbaş (inek, dana, tosun), 10.859 küçükbaş (koyun, keçi) hayvan dağıtıldı. Hayvanı telef olan üreticiler için toplam 162 milyon lira tutarında hayvan alınarak üreticilere teslim edildi. Eksik kalan sadece 200 adet büyükbaş hayvan dağıtımı da kısa zamanda verilerek hayvan zararı telafi edilmiş olacak" dedi.

HABER: Mehmet Emin Danış

Güncelleme Tarihi: 04 Aralık 2023, 16:40

adiyamandogruhaber

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER