MUHTAR DAĞHAN; ŞEHİRDE YAŞASAK DA TÜTÜNDEN GEÇİNİYORUZ

Adıyaman'ın vazgeçilmez geçim kaynağının tütün olduğunu belirten Yavuz Selim Mahallesi Muhtarı Mehmet Dağhan; "Şehirde yaşasak da tütünle geçiniyoruz. Tütün Adıyaman'ın olmazsa olmazıdır" dedi.

MUHTAR DAĞHAN; ŞEHİRDE YAŞASAK DA TÜTÜNDEN GEÇİNİYORUZ

Adıyaman tütünün diğer yörelerde yetişen tütünlerden farklı olduğunu söyleyen Muhtar Mehmet Dağhan, tütün yasağıyla Adıyaman halkının mağdur olduğunu ifade ederek kendisinin yıllardır şehir merkezinde yaşadığını ama tütün yasağıyla yakın çevresindeki herkesin olumsuz etkilendiği için çok üzüldüğünü söyledi.

Tütün kanununun Adıyaman'ın mağduriyetini giderecek şekilde yeniden düzenlenmesini isteyen Muhtar Dağhan; "Adıyaman'da yaşayan herkes bu kanundan dolayı mağdur oldu. Mesela ben memur emeklisiyim ve muhtarım ama birinci dereceden akrabalarım tütünle geçiniyor. Onların geçim kaynağı ellerinden alınınca haliyle ben de olumsuz etkilendim. Çünkü ilimizde geleneksel aile yapısı ve aile bağları var. Kısıtlı imkânlarla yardımlaşmak istesek de yeterli olamıyoruz. Tütüncü para kazanmalı ki gelip şehirde alış-veriş yapsın, esnafımız-tüccarımız kazanacak ki şehir gelişsin. Herşey biri birine bağlı" dedi. (ADIYAMAN DOĞRU HABER)

adiyamandogruhaber

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER