Gölbaşılı Çiftçilere 25 Bin Fidan

Trabzon Hurması üretiminde Türkiye ikincisi olan Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesinde 2022 yılı hasadı törenle yapıldı, törende Gölbaşılı çiftçilere 25 bin adet Trabzon Hurması fidanı dağıtıldı.

Gölbaşılı Çiftçilere 25 Bin Fidan

Trabzon Hurması üretimiyle son yıllarda büyük bir potansiyele ulaşılan Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesinde 2022 yılı hasat töreni Vali Mahmut Çuhadar'ın katılımıyla gerçekleştirildi.


Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar, Gölbaşı Kaymakamı İhsan Ayrancı, Adıyaman Ziraat Odası Başkanı Salih Şahan, Tarım ve Orman İl Müdürü Nurettin Kiyas ve çok sayıda kurumun yöneticisinin katıldığı törende Trabzon Hurmasının Gölbaşı için önemine değinildi.


Valilik olarak her daim çiftçinin ve üreticinin yanında olduklarını belirten Vali Mahmut Çuhadar; “Hedefimiz Gölbaşı ilçesini hurma üretiminde daha ileriye taşımaktır.  Hurma üretiminde Gölbaşı ilçemiz Türkiye’de üretim alanında ikinci sırada, ekili alanda da üçüncü sırada yer almaktadır. Çiftçilerimizin tarımsal gelirini yükseltmek ve meyveciliğin gelişmesini sağlayarak ekonomiye katkıda bulunmak amacıyla 2020 yılında 35 bin, 2021 yılında 50 bin ve bu yıl da 25 bin olmak üzere toplamda 100 binin üzerinde hurma fidanı dağıttık. Çiftçilerimize yönelik desteklerimiz gelecek yıllarda da devam edecektir. Hurma fidanlarının çiftçilerimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” dedi.


Konuyla ilgili bilgi veren Tarım vr Orman Adıyaman İl Müdürü Nurettin Kiyas, Gölbaşı'da 5000 dekarlık alanda Trabzon Hurması üretimi yapıldığını ve bu alanda Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesinin Türkiye'de ikinci sırada olduğunu söyledi. (ADIYAMAN DOĞRU HABER GAZETESİ)

adiyamandogruhaber

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER