Esnaf Kef. ve Kredi. Koop. Bşk. Salman “Faiz Düşünce Kredi Talebi Arttı”

Önce pandemi, ardından da yükselen enflasyon karşısında zor günler geçiren esnafların kredi taleplerinin arttığını söyleyen Yeni Adıyaman Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifi Başkanı Mustafa Salman, gelen parayı adaletli bir sıralamayla dağıttıklarını açıkladı.

Esnaf Kef. ve Kredi. Koop. Bşk. Salman “Faiz Düşünce Kredi Talebi Arttı”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla esnaf kredi faizlerinin düştüğünü ekleyen Mustafa Salan; “Piyasada da ensafın sıkıntıları var. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla faiz oranları geçmiş dönemde 9.5 idi, şu anda 7.5’a indi. Araç kredileri ve iş yeri edinme kredileri 500 bin liradan 1 milyon liraya, 1 milyondan da 1.5 milyon liraya çıktı. Daha önce müracaat edip kredi talep eden esnaf kardeşlerimizin taleplerini o dönemde karşılayamamıştık, şu anda gelen para ile sıraya göre vermeye başladık” dedi.

Temmuz ayından beri bekleyen esnafların taleplerini karşılamak üzere gayret sarfettiklerini ekleyen Mustafa Salman şöyle devam etti; “Şu anda 240 vatandaşımızın kredi talebi var, bizden talep edilen toplam kredi miktarı ise 60 milyon lira. Bize son gelen para ise bu talebi karşılayamıyor. Bu nedenle adaletli bir sıralama takip ederek sırayla ödemeye başladık. Bize gelen talimata göre yakın zamanda yine belli oranda bir para gönderilecek, bu gelen ve gelecek parayı lisemizde Temmuz ayından beri bekleyen vatandaşlarımıza sırayla dağıtacağız.  Bu arada yeni başvuruları da almaya devam ediyoruz. Başvuruları tarih sırasına göre adaletli bir sistemle olumlu cevaplamaya gayret ediyoruz. Faiz oranı düşük olduğu için oldukça büyük bir talep var, biz de bu talepleri Sayın Milletvekillerimize iletiyoruz, onların da desteğiyle bu talepleri karşılamaya gayret ediyoruz. Başta Sayın Ahmet Aydın olmak üzere Hükümetimizin bu konudaki desteklerine çok teşekkür ediyorum.” (ADIYAMAN DOĞRU HABER)

adiyamandogruhaber

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER