DEPREMZEDE KOBİ’LERE UNDP’TEN HİBE DESTEĞİ

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ile ortak bir proje oluşturan Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO), üyelerine minimum 35 bin lira ile maksimum 300 bin lira arasında değişen miktarlarda geri ödemesiz hibe desteği verilecek.

DEPREMZEDE KOBİ’LERE UNDP’TEN HİBE DESTEĞİ

ATSO ile UNDP’in ortaklaşa yürüttüğü “Depremden Etkilenen Küçük İşletmelerin Desteklenmesi Hibe Programı” başvuruları başladı.

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ile prtak bir proje oluşturan Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO), üyelerine minimum 35 bin lira ile maksimum 300 bin lira arasında değişen miktarlarda geri ödemesiz hibe desteği verilecek.

Başvurular sonrasında UNDP tarafından oluşturulan bir heyetin, talep sahipleriyle yapılacak mülakat sonrasında mağdur ve desteğe ihtiyacı olan sınırlı sayıda işletmeleri belirleyerek destek vereceğini belirten ATSO Başkanı Mehmet Torunoğlu; “6 Şubat’ta yaşadığımız depremler özellikle küçük ve orta ölçekli firmalarımızı derinden etkiledi. Odamızın 6 bin üyesi var, üyelerimizin yüzde 80’i depremden zarar gördü. Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Türkiye Mukim Temsilcisi Louisa Vinton ile yaptığımız görüşmelerde üyelerimize karşılıksız hibe şeklinde destek talebimiz oldu. Hibe desteği depremden etkilenen üyelerimizin ticari faaliyetlerini devam ettirebilmeleri için önemli olup nefes aldıracaktır” dedi.

Desteği almaya hak kazananların 1 Kasım 2023 tarihinde ekleyen Mehmet Torunoğlu, şöyle devam etti; “6 Şubat 2023 tarihinde önce faaliyete başlayan ve depremlerden zarar gören, en fazla 10 çalışanı olan üyelerimiz hibe desteğine başvurabilir. Başvurular Odamızın Web sayfasında yer alan (www.adiyamantso.org.tr) başvuru formunun doldurulması ile yapılacak. Firma başına minimum 35 bin lira ile maksimum 300 bin liraL arasında değişen miktarlarda geri ödemesiz destek verilecek. Başvurular 31 Ağustos 2023, saat 17:00’ye kadar devam edecek. Ayrıca hibe desteğinden yararlanmak isteyen üyelerimiz için özel bir destek masası da oluşturduk. Başvuru süreci boyunca saat 09:00-17:00 saatleri arasında üyelerimiz Odamızın ikinci katında UNDP destek masasına başvurarak detaylı bilgi alabilirler” diye konuştu. (HABER: Mehmet Emin Danış)

adiyamandogruhaber

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER